Categorie├źn

Service

Koningsdag in Schiedam Centrum: feest voor heel de familie

Koningsdag in Schiedam Centrum: feest voor heel de familie
Winkelen

Koningsdag in Schiedam Centrum: feest voor heel de familie

  • Advertorial
  • 19-04-2024
  • Winkelen
Koningsdag in Schiedam Centrum: feest voor heel de familie


SCHIEDAM - Koningsdag 2024 belooft een weer een vrolijke aaneenschakeling van activiteiten, muziek en theateracts te worden. Geniet al wandelend via Passage Schiedam, Koemarkt, Hoogstraat, Appelmarkt, Grote Markt, Lange Kerkstraat, Broersveld en het Land van Belofte. Stap ook de Grote Kerk binnen en rust even uit in de tuin ernaast. Beleef Schiedam Centrum!

Acts op stelten en muziek
Zowel de (horeca)ondernemers als het Centrummanagement hebben te gekke acts geboekt. Centrummanager Pim is enthousiast: "We hebben met elkaar zo'n leuk programma. Kom langs en laat je verrassen op straat door de vrolijke klanken van bijvoorbeeld de Rijnmondband, de Jeugdrijnmondband en Funk Sweep. Zij weten iedereen in feestsfeer te krijgen!" Ook loop je in de binnenstad deze dag nog meer bijzondere acts tegen het lijf. Metershoge acts op stelten, de acteurs van Triple C en nog veel meer. Op de Grote Markt spelen in de middag Rijnmondband3 en Bigband Barend Hoek Collective prachtige klassiekers en bekende meezingers.

Vrijmarkt en straattekenen
Eventmanager Kitty zegt vooral uit te kijken naar het aanbod op de vrijmarktkleedjes en het werk van de kleine kunstenaars. Maak zaterdag 27 april met krijt op straat een bijzonder krijtschilderij. Meld je aan bij de kraam op de Appelmarkt tegenover Stedelijk Museum Schiedam. Daar krijg je krijtjes en een perfecte plek. We zijn benieuwd naar jouw werk! Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen, aangeboden door onze ondernemers van Schiedam Centrum.

Zoveel te doen
Natuurlijk is er nog veel meer, teveel om allemaal op te noemen. Kijk voor het hele programma op koningsdagschiedamcentrum.nl Daar vind je ook de plattegrond waarop je gemakkelijk jouw route voor deze feestelijke dag kiest. Of haal op de route, de flyer met stempelkaart. Speciaal voor kinderen (tot 12 jaar) zijn er tussen elf en vier uur activiteiten op de route en in de gezellige Grote Kerk. Stempelkaart vol? Haal dan wat lekkers in de tuin naast de Grote Kerk. 

Winkels en terrassen
"Veel winkels zijn open op deze feestelijke dag. Vergeet, met alles wat er te zien en te doen is, niet om af en toe wat lekkers te eten en drinken", sluit voorzitter Maurice af. "Veel ondernemers hebben speciale Koningsdagspecials. Gezellig met je vrienden, familie of met je kinderen. Jouw Koningsdag kan niet meer stuk!"

Tot ziens op Koningsdag in Schiedam Centrum!!