Categorie├źn

Service

Kraan 716 mag haven nog niet in

Kraan 716 mag haven nog niet in
Nieuws

Kraan 716 mag haven nog niet in

  • Ingezonden
  • 07-08-2021
  • Nieuws
Kraan 716 mag haven nog niet in

De Titan II was aan eerder in Newcastle, hier aan het werk, in de jaren zeventig


INGEZONDEN - De drijvende kraan 716 is sinds 17 juli onderweg van Runcorn (regio Manchester) naar Newcastle on Tyne. Samen met de zeesleper GT Victory zet 'the 250 ton crane' koers naar Newcastle. Dirk Allewelt van stichting Erfgoed Werf Gusto brengt verslag uit van het transport van de kraan die in 1937 bij de Gusto werd gebouwd.

"Op dit moment vaart de GT Victory met de oude Gusto-kraan 716 al dagenlang rondjes voor de monding van de Tyne. Van de havenautoriteiten van Newcastle mag de kraan niet naar binnen, omdat -heb ik van horen zeggen, is voor mij niet te verifiëren- het papierwerk voor een ligplaats niet op orde, of geheel in orde is.

Het gaat hier niet om een ligplaats van enkele dagen, want dat is geen probleem, maar voor altijd. Een ieder is door dit besluit van de haven van Newcastle onaangenaam verrast. Graeme, de eigenaar, werkt zich een slag in de rondte om alles in orde te krijgen. Waarom ze gedurende deze tijd op zee moet blijven liggen, is mij niet duidelijk. Het is nu rustig op zee, maar als de wind aanwakkert moeten ze haar toch binnen laten. Vreemde gang van zaken. Ik probeer vandaag Graeme te bereiken, maar dat zal gegeven de omstandigheden niet meevallen."