Categorieën

Service

Kroon op werk van duurzaam werkende winkels

Kroon op werk van duurzaam werkende winkels
Uit

Kroon op werk van duurzaam werkende winkels

  • Redactie
  • 29-04-2021
  • Uit
Kroon op werk van duurzaam werkende winkels

SCHIEDAM - Schiedamse én beeldend kunstenaar Monique Tameris ontwierp en maakte zeven kronen gebaseerd op zeven afvalstromen. Met deze kronen wil ze ondernemers die duurzaam werken letterlijk kronen en hen op deze manier belonen voor hun goede werk.

Met fotograaf Nico Goedegebuur zette Tameris zeven ondernemers op de foto. Deze foto’s en de zeven originele kronen zijn van 7 tot en met 31 mei te bewonderen tijdens de foto expositie ‘Reset the Values’ in de etalage van de bekroonde winkels in het centrum van Schiedam. Er is een plattegrond gemaakt, waarop de locaties zijn aangegeven, te vinden op I: www.moniquetameris.nl. Kinderen kunnen met hun eigen schatkaart op pad. De kronen zijn te aanschouwen in de ramen van architectenbureau ARD aan de Appelmarkt/Hoogstraat.

Tamaris realiseerde zich dat toen ieder tijdens de eerste lockdown thuis kwam te zitten, er heel wat werd opgeruimd. Dit zette haar aan het denken over onze afvalproductie, duurzaamheid en het geven van een tweede leven aan items. Ook vroeg ze zich af of de winkels in de buurt duurzaam werken. Uit die vraag en gedachten ontstond het idee om van de zeven afvalstromen kronen te maken en deze te koppelen aan zeven ondernemers die duurzaam werken. Het werden zeven tiara’s die 'een poëtische vertaling zijn' van de zeven afvalstromen gft, papier, glas, plastic textiel, metaal en overig afval.

De deelnemende winkels zijn te vinden op de website www.moniquetameris.nl.