Categorieën

Service

Kunstwerk ONS-gebouw behouden

Kunstwerk ONS-gebouw behouden
Uit

Kunstwerk ONS-gebouw behouden

  • Mari Dingenouts
  • 01-03-2023
  • Uit
Kunstwerk ONS-gebouw behouden

Foto: Mari Dingenouts


INGEZONDEN - Mari Dingenouts heeft een geschiedenis met het ONS-gebouw aan de Van Heekstraat dat nu - ten dele - moet wijken voor nieuwe ontwikkelingen. Hij doet een oproep.

"Vorige week ben ik op bezoek geweest bij Serious Bee Distillers in de Van Heekstraat 15. Een deel van het ONS-gebouw gaat tegen de vlakte en het bedrijf moet daarom per 1 augustus verhuizen. Ik vind dat wel erg kortdag. Ik was erg onder de indruk van het bedrijf dat Alwine van Winsen en Rob van der Gaag in vrij korte tijd hebben opgebouwd. Ik pleit ervoor dat zo'n bedrijf zeker voor Schiedam behouden blijft en beiden het bedrijf kunnen uitbouwen.

In het ONS -oofdgebouw heb ik 24 jaar gewerkt als bedrijfsvoorlichter. Ik wist dat in het trappenhuis van het gebouw dat tegen de grond gaat destijds een kunstwerk is aangebracht van Frits Henderickx, dat Schiedam doorsneden door Schie en havens voorstelt. Het kunstwerk moet bewaard blijven. Daarom heb ik aan de gemeente Schiedam (accountmanager Bedrijven) en de voorzitter van de Historische Vereniging Schiedam gevraagd of ze hun best willen doen om dat kunstwerk voor de geschiedenis van het ONS, Schiedam en de kunstenaar te willen behouden en een mooie plek te bezorgen in een van de Schiedamse musea."