Categorieën

Service

Leerlingen in gesprek met Bervoets, Gül en Huff

Leerlingen in gesprek met Bervoets, Gül en Huff
Onderwijs

Leerlingen in gesprek met Bervoets, Gül en Huff

  • Advertorial
  • 14-11-2023
  • Onderwijs
Leerlingen in gesprek met Bervoets, Gül en Huff


SCHIEDAM - Op initiatief van de docenten Nederlands is op 9 november het eerste literatuurfestival op het Stedelijk Gymnasium Schiedam georganiseerd. De bekende Nederlandse auteurs Hanna Bervoets, Lale Gül en Philip Huff waren te gast.

Net als bij het programma Collegetour gingen ze met de leerlingen uit de bovenbouw in gesprek over hun werk. Ze gaven een kijkje in de keuken van het schrijverschap en vertelden over hun persoonlijke aanpak bij het schrijven van hun boeken. 

Hanna Bervoets vertelde over hoe zij dagelijks werkt als schrijver, over haar tot nu toe verschenen boeken en over de verfilming van Wat wij zagen, het boekenweekgeschenk dat ze in 2021 heeft geschreven.

Lale Gül vertelde over haar autobiografische roman Ik ga leven, waarin ze schrijft over de breuk met haar ouders en de streng-islamitische cultuur.

Philip Huff besprak met de leerlingen wat hij als vertrekpunt voor het schrijven van een boek neemt: persoonlijke fascinatie, eigen ervaringen en maatschappelijke thema’s, die impact hebben op het leven van mensen. 

De leerlingen luisterden aandachtig en stelden kritische vragen aan de schrijvers. Daardoor kregen ze een mooi inkijkje in de wereld van het schrijven van literatuur. 

Verder waren er workshops van dichter en spoken word-artiest Derek Otte, filosoof en schrijfster Joan de Ruijter en ook gingen leerlingen zelf creatief aan de slag met het schrijven van gedichten onder begeleiding van een aantal docenten. 

In de pauzes konden de leerlingen boeken kopen en laten signeren door de auteurs.

We kunnen terugkijken op een succesvol en inspirerend festival!  


Stedelijk Gymnasium Schiedam

Valeriusstraat 31, Schiedam

Meer over Stedelijk Gymnasium Schiedam →