Categorie├źn

Service

Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed

Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed
Uit

Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed

  • Advertorial
  • 10-06-2021
  • Uit
Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed

SCHIEDAM - In het Coronajaar 2020 vierde de Bibliotheek Schiedam haar honderdjarig jubileum. Omdat Schiedam een stad is van sterke verhalen, wilde de bibliotheek daar graag een nieuw sterk verhaal aan toevoegen. De bibliotheek bedacht dat het een leuke uitdaging zou zijn om de monumentale Korenbeurs na te bouwen in Lego. Dat we daar ruim 35.000 Legosteentje voor nodig bleken te hebben, die we uit circa dertig verschillende landen hebben ontvangen, konden we op dat moment nog niet bedenken. Gisteren was het weer peentjes zweten: op monumentale verhuisdag is de Lego-Korenbeurs overgebracht naar het kantoor van D&S Vastgoed, hoofdsponsor van het project en eigenaar van de ‘echte’ Korenbeurs.

Aan het begin van 2020 gingen met een clubje Lego-liefhebbers en een zeer gedetailleerd bouwplan aan de slag. Af en toe moest er iets bijgesteld worden, soms deed zich er een probleem voor, maar we bouwden gestaag door. Alles werd op film vastgelegd. We waren lekker op stoom, toen de lockdown werd afgeroepen. De bouwwerkzaamheden werden na een aantal maanden weer opgepakt in teams met een familiair karakter. De Korenbeurs van Lego is bijna net zo mooi als de echte en heeft zelfs een lamp met jeneverglaasjes. Het hoogste punt kwam in de zomer in zicht en het pannenbier smaakte alle betrokkenen opperbest. 

Nu het bouwwerk de nodige ‘oh’s’ en ‘ah’s’ bij het publiek heeft ontlokt, is het tijd voor een nieuwe omgeving. De Lego-Korenbeurs is gisteren naar zijn definitieve standplaats verhuist: het kantoor van D&S Vastgoed in Schiedam. Door vier gedistingeerde dragers werd het bouwwerk met een verhuislift naar de eerste etage getransporteerd. Het was een spannende exercitie, met slechts een paar centimeter speling in het raamkozijn. Ook deze laatste reis is gefilmd en wordt zo snel mogelijk met alle Schiedammers gedeeld. De Bibliotheek Schiedam dankt D&S Vastgoed en de overige sponsoren voor het vertellen van dit sterke verhaal!