Categorieën

Service

Bibberen in de camper, of uit in Schiedam?

Bibberen in de camper, of uit in Schiedam?
Uit

Bibberen in de camper, of uit in Schiedam?

  • Redactie
  • 21-04-2024
  • Uit
Bibberen in de camper, of uit in Schiedam?


SCHIEDAM - Vooropgesteld: meelij hoef je niet te hebben, met de campers op de Noordvest in Schiedam. Ze hebben immers een mooi stel wielen, waarmee ze fluks naar huis kunnen rijden, als het allemaal te veel wordt. 

Maar je zult toch maar flink snipperdagen gespaard hebben om eind april Koningsdag op locatie te vieren, een meivakantie door te brengen, van het voorjaar te genieten of gewoon: lekker op pad te zijn na gedane arbeid en een flinke investering in een huis op wielen. Dan wil je toch naar buiten, de ontluikende natuur bewonderen, de eerste zonnestralen met wat kracht op het bleke lijf voelen prikken. Dan wil je wandelen en fietsen en mensen ontmoeten en genieten van het moois dat een stad, in dit geval ons Schiedam, te bieden heeft. 

Maar dan is het 20 april 2024 en moet je met een graad of vijf de nacht door, nog nabibberend van die plensbui die je over je heen kreeg, en je derde lange broek is maar niet droog te krijgen en een kachel aansteken in de camper... ja dat gaat toch wel tegen je principes in. Als er geen verandering komt in de weersverwachting, zetten koers naar het zuiden, heb je al samen afgesproken...

Afijn, misschien een dag om een lekker van de Schiedamse horeca te genieten, de musea zijn vandaag open, vanmiddag zijn er al films in het filmhuis, in de Margriethal is een rommelmarkt en in de Jacobuskerk is een concert van Stand Together. En voor de fijnproevers: in de Korenbeurs een filosofisch café, in het Wennekerpand is De Ballade van Mauthausen en in het museum wordt genaaid in een 'sew-along'. Die zondag komen we wel door. Of je nu afzakt naar het zuiden morgen, of gewoon als Schiedammer weer aan het werk moet.