Categorieën

Service

Lezing Patricia Snel in Literair Café 't Spul

Lezing Patricia Snel in Literair Café 't Spul
Winkelen

Lezing Patricia Snel in Literair Café 't Spul

  • Advertorial
  • 20-04-2024
  • Winkelen
Lezing Patricia Snel in Literair Café 't Spul

Foto: Bonnita Postma


SCHIEDAM - Naar aanleiding van haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen geeft Patricia Snel een lezing op dinsdag 7 mei om acht uur 's avonds in Literair Café ‘t Spul. Deze avond wordt georganiseerd door het Schiedams Boekhuis. 

De vondeling van Veenhuizen
Amsterdam, 1824. Wezen Karel en Lize stappen op een beurtschip op weg naar Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd staan ze er helemaal alleen voor. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline, en de twee kunnen maar moeilijk wennen. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje sluiten, wordt hun leven in de barre omstandigheden iets makkelijker. Samen maken ze een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen…

De kinderkolonie van Veenhuizen – waar in eerste instantie alleen wezen, maar later ook complete arme gezinnen naartoe werden gestuurd – heeft ingrijpende sporen achtergelaten in duizenden families. Patricia Snel stuitte op het opgetekende verhaal van Karel en Lize Muller en vormde dit bijzondere stukje Nederlandse geschiedenis op invoelende wijze om tot een roman over vriendschap, veerkracht en de hoop op een beter leven.

Patricia Snel is bestsellerauteur en schrijfcoach. Na haar studies in Leiden woonde ze jarenlang in Singapore en op de Kaaimaneilanden. Daarna verhuisde ze naar een woonboot in Amsterdam, en schreef ze diverse succesvolle thrillers. Voor haar eerste roman De vondeling van Veenhuizen verbleef ze zeven maanden lang in de voormalige kinderkolonie.

Entree voor de lezing is € 5,00; graag aanmelden via E: [email protected] of via T: 010-7611352.Het Schiedams Boekhuis

Hoogstraat 106, Schiedam

Meer over Het Schiedams Boekhuis →