Categorie├źn

Service

Literaire Salon in 'het boekhuis' opent Boekenweek

Literaire Salon in 'het boekhuis' opent Boekenweek
Uit

Literaire Salon in 'het boekhuis' opent Boekenweek

  • Advertentie
  • 05-03-2023
  • Uit
Literaire Salon in 'het boekhuis' opent Boekenweek

SCHIEDAM - Het Schiedams Boekhuis nodigt je van harte uit voor de feestelijke opening van de 88ste Boekenweek op 10 maart om acht uur 's avonds. Dat is bovendien de avond die het zevenjarig bestaan markeert van de oprichting (filmpje)! Samen met ons en anderen converseren over de mooiste boeken en over het motto 'Ik ben alles' en genieten van de sfeer in de winkel met drankjes en hapjes, wordt dit de eerste Literaire Salon nieuwe stijl in Schiedam, waarvan er hopelijk nog vele zullen volgen.

Omdat we ons vijfjarig bestaan niet echt konden vieren (filmpje) vanwege de pandemie pakken we deze avond extra uit met deze mijlpaal!

Zondag 12 maart om drie uur komt journalist en schrijver Anna van den Breemer op bezoek in Het Schiedams Boekhuis. Anna van den Breemer (1984) is journalist voor onder andere de Volkskrant. Ze publiceerde drie non-fictieboeken, waarmee ze haar scherpe pen en observatievermogen bewees. Met Het perfecte zusje laat ze thrillerfans daar nu kennis mee maken.

De achterflap: "Hoeveel heb je ervoor over om je geheimen verborgen te houden? - De jonge patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen. Opeens staat haar jeugdvriendin Anniek op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby’s broer weer de dader is. Gaby wordt noodgedwongen geconfronteerd met haar duistere verleden dat ze koste wat het kost voor de buitenwereld verborgen wil houden. Gaat ze op onderzoek uit zodat ze het meisje op tijd kan redden, met als risico dat ze daarmee haar zorgvuldig opgebouwde imago om zeep helpt?"

Annette Jongen interviewt Anna over haar boek(en), identiteit en ouderschap.

En verder: onder de term De BWG, De Belgische Wandel Gids, schreef Lize Spit aan het Boekenweekgeschenk. Maar een geheim hoeft het gelukkig niet meer te zijn! De eerlijke vinder is een verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen. Ga tijdens de Boekenweek, 11 tot en met 19 maart, naar de boekhandel en krijg bij aankoop van € 15,- aan boeken, De eerlijke vinder van Lize Spit cadeau!

En bovendien: in Boto Banja neemt Raoul de Jong ons mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers die hun stemmen lieten klinken – of de wereld daar nou klaar voor was of niet. Boto Banja is speciaal geschreven bij het Boekenweekthema 'Ik ben alles' en ligt vanaf 11 maart voor € 5,- in de boekhandel.

Het Schiedams Boekhuis

Hoogstraat 106, Schiedam

Meer over Het Schiedams Boekhuis →