Categorieën

Service

Locatietoneel in het Julianapark: Hamlet

Locatietoneel in het Julianapark: Hamlet
Uit

Locatietoneel in het Julianapark: Hamlet

  • Redactie
  • 17-05-2016
  • Uit
Locatietoneel in het Julianapark: Hamlet

Foto's: De Knappertjes

SCHIEDAM - Eén van de twee Hamletvoorstellingen die de komende weken in Schiedam worden vertoond, speelt in het Julianapark en komt op naam van toneelgroep De Knappertjes en het orkest Eigen Hulp. Locatietoneel door enthousiaste vrijwilligers pur sang.

De eerste voorstelling is vandaag over een week. In totaal zijn er zeven voorstellingen, op vijf dagen na de première om kwart over acht, plus twee matinees in het weekend, wanneer de voorstelling om half drie begint.

"Hamlet in het Julianapark" is een locatievoorstelling, gemaakt door Schiedamse acteurs onder leiding van regisseur Bernard Boode. De Knappertjes is een hecht gezelschap van ongeveer vijftien acteurs uit de buurt van Schiedam-West. Inmiddels hebben zij een behoorlijk aantal voorstellingen gemaakt in diverse typische panden of op bijzondere terreinen in Schiedam. Eerder speelden zij Pulp Fictie, Slag 39 en Hartstuk in of om het Sportfondsenbad, Badman op het Speeleiland aan de Vlaardingerdijk, Het gebeuren in het Westen op het terrein bij het voormalige zusterhuis, Medisch Centrum West in het pand van PopUpTv aan de Hoogstraat en Het Verjaardagsfeest in de oude Monopole.

Kaartjes zijn te koop via internet en bij verschillende winkels en horecagelegenheden in de stad.

Een ander gezelschap brengt de komende weken in Schiedam ook Hamlet ten tonele. De Stokerij doet dit vanaf 2 juni, praktisch de hele maand lang.