Categorieën

Service

Maasboulevard 's nachts 'dicht'

Maasboulevard 's nachts 'dicht'
Nieuws

Maasboulevard 's nachts 'dicht'

  • Redactie
  • 24-09-2020
  • Nieuws
Maasboulevard 's nachts 'dicht'

Eerder deze zomer gold al enige tijd een parkeerverbod rond het Berenrestaurant op de Maasboulevard


SCHIEDAM - De Maasboulevard gaat 's nachts 'dicht'. De gemeente Schiedam verbiedt verblijven op de recreatiezone aan de Nieuwe Waterweg na tien uur 's avonds.

De stap wordt met ingang van vandaag genomen. Tot morgenochtend zeven uur is verblijven op de Maasboulevard verboden.

In een persbericht meldt de gemeente. "Het was daar de afgelopen tijd in de late avond en nacht vaak erg druk. Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen heeft burgemeester Lamers besloten de Maasboulevard aan te wijzen als gebied waar het op grond van de noodverordening verboden is zich te bevinden. Er gold al een inrijverbod tussen tien en zeven uur."

De Maasboulevard blijft overdag wel gewoon toegankelijk. De maatregel geldt voor het deel van de Maasboulevard tussen het Hoofdplein en de Jachthavenlaan. Daar mag voortaan 's avonds laat en 's nachts ook niet worden geparkeerd. De toegang tot de Maasboulevard wordt elke avond afgesloten met hekken. "Woningen langs de Maasboulevard blijven gewoon bereikbaar en de Jachthavenlaan blijft open, zodat ook de daar gevestigde bedrijven en jachthavens bereikbaar zijn." Parkeren op de Jachthavenlaan blijft ook toegestaan.

"Naar verwachting zullen de maatregelen ook leiden tot een afname van de nachtelijke overlast die omwonenden geregeld ervaren. De gemeente treft deze maatregelen om de rust terug te brengen en overlast en overtredingen te voorkomen."

Om ook voor de toekomst de overlast tegen te gaan stelt het gemeentebestuur te werken aan een tijdelijke aanpassing van de inrichting van de Maasboulevard. "Binnen twee jaar zal op de Maasboulevard een complete herinrichting starten", aldus de aankondiging van de gemeente. "Omwonenden en bedrijven zullen daar nauw bij worden betrokken."