Categorieën

Service

Marjolein Tasche nieuwe voorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging

Marjolein Tasche nieuwe voorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging
Gezond

Marjolein Tasche nieuwe voorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging

  • Advertorial
  • 27-09-2023
  • Gezond
Marjolein Tasche nieuwe voorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging

Als oud-huisarts kijkt Tasche er erg naar uit om zich in te zetten voor en met de huisartsen voor de huisartsenzorg; foto: Franciscus

SCHIEDAM - Per 1 januari 2024 is Marjolein Tasche benoemd tot voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). De LHV behartigt de belangen van dertienduizend huisartsen in Nederland. Zoals al eerder bekend gemaakt, is Marjolein per 1 juli jl. lid raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland en heeft Niels Honig de rol van voorzitter van die raad overgenomen. Tasche had al te kennen gegeven dat zij uiterlijk 1 maart 2024 Franciscus zou gaan verlaten.

Als oud-huisarts kijkt Tasche er erg naar uit om zich in te zetten voor en met de huisartsen voor de huisartsenzorg. Op deze manier kan zij samen met het team LHV en de samenwerkingspartners een bijdrage leveren aan het toegankelijk houden van de zorg. Toch gaat zij ook met pijn in het hart Franciscus verlaten.

Niels Honig: “Wij wisten dat Marjolein uiterlijk 1 maart 2024 Franciscus zou gaan verlaten en feliciteren haar met haar nieuwe functie als voorzitter van de LHV. Deze nieuwe rol is Marjolein op het lijf geschreven. Wij danken Marjolein voor alles wat zij voor Franciscus heeft gedaan en voor de fantastische samenwerking! Wij wensen haar het allerbeste voor de toekomst.”

Harro Knijff, voorzitter Raad van Toezicht: “Namens de raad van toezicht dank ik Marjolein voor haar bijdragen en inzet de afgelopen jaren aan Franciscus. Marjolein heeft de afgelopen jaren haar stempel gezet en veel bijgedragen aan de samenwerking in zowel de regio als met de landelijke stakeholders. Wij wensen haar veel succes en geluk toe in haar nieuwe functie als voorzitter LHV.”

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Vlietlandplein 2, Schiedam

Meer over Franciscus Gasthuis & Vlietland →