Categorieën

Service

M.C.M. de Groot-speld voor Patricia van Aaken

M.C.M. de Groot-speld voor Patricia van Aaken
Politiek

M.C.M. de Groot-speld voor Patricia van Aaken

  • Redactie
  • 01-07-2022
  • Politiek
M.C.M. de Groot-speld voor Patricia van Aaken

Patricia van Aaken kreeg een onderscheiding; foto: Bob van der Vlist


SCHIEDAM - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten Patricia van Aaken de M.C.M. de Groot-speld toe te kennen. Zij kreeg de Schiedamse onderscheiding uitgereikt door burgemeester Cor Lamers bij haar afscheid in de gemeenteraad als wethouder van Schiedam.

Patricia van Aaken kreeg haar onderscheiding voor haar betrokken inzet en inbreng in het Schiedamse stadsbestuur. Zij is al sinds 2010 actief in het Schiedamse gemeentebestuur. Vier jaar lang als raadslid en twee periodes van in totaal acht jaar als wethouder. Zo’n periode en inzet is geen standaard gegeven binnen het Schiedamse gemeentebestuur. Van Aaken heeft zich gedurende vele jaren met grote inzet, deskundigheid en betrokkenheid buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt ten behoeve van de stad Schiedam en haar inwoners, meldt de gemeente.

Zij heeft als raadslid altijd meer gedaan dan de basiswerkzaamheden die van een raadslid kunnen worden verwacht. Haar kennis en kunde hebben gezorgd voor een kwaliteitsimpuls van zowel raad als college. Van Aaken heeft vanuit haar portefeuilles, vooral gericht op het sociaal-maatschappelijk vlak, bijgedragen aan het verbeteren van het welzijn van de inwoners van de stad. Veel van de onderwerpen waar zij zich hard voor maakt hebben betrekking op een breder gebied dan alleen Schiedam. Bovendien is er vaak regionale samenwerking voor nodig. Haar werkwijze kenmerkt zich volgens de gemeente door kennis en kunde, maar ook onderling vertrouwen en samenwerking. Door ook in commissies plaats te nemen heeft zij extra en nuttig werk verricht. Zowel lokaal als regionaal.

De M.C.M. de Groot-Speld, uitgevoerd in goud met zilver, geeft de grens aan van de stad Schiedam. De onderscheiding is in 2004 ingesteld om personen te eren die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt op sociaal-maatschappelijk, cultureel-economisch of sportief gebied. M.C.M. de Groot was een Schiedammer die leefde van 1860 tot 1935 en veel heeft betekend voor Schiedam in de periode rond 1900. Hij stelde zijn vermogen in dienst van sociale vernieuwingen. Zo ijverde hij voor de voor de verbetering van de leefomstandigheden van de Schiedamse arbeidersbevolking. Op het gebied van onderwijs, sociale en maatschappelijke zorg, volkshuisvesting en volksontwikkeling drukte hij een stevig stempel.