Categorieën

Service

Meedenken over invoeren van betaald parkeren

Meedenken over invoeren van betaald parkeren
Nieuws

Meedenken over invoeren van betaald parkeren

  • Redactie
  • 31-08-2021
  • Nieuws
Meedenken over invoeren van betaald parkeren

Er wordt een enquête gehouden over het betaald parkeren; foto stock


SCHIEDAM - In West en het Nassaukwartier voert de gemeente binnenkort betaald parkeren in. Bewoners mogen meedenken over het betaald parkeren en kunnen nu een enquête invullen.

De komende jaren voert de gemeente stapsgewijs betaald parkeren in voor alle wijken ten zuiden van de A20. Door betaald parkeren daalt volgens de gemeente de parkeerdruk. Het is volgens de gemeente 'één van de plannen die ervoor zorgen dat Schiedam een leefbare, gezonde en bereikbare stad blijft'. 

De gemeente bekijkt per wijk welke vorm van betaald parkeren het best aansluit bij de wensen van de wijk. In sommige wijken is alleen behoefte aan betaald parkeren overdag. In andere wijken kan er een voorkeur zijn voor andere tijdstippen. 6.000 bewoners van West en het Nassaukwartier krijgen een een brief met inloggevens en een link om een enquête in te vullen. Invullen kan tot en met dinsdag 21 september.

Het resultaat van de raadpleging wordt, anoniem, openbaar gemaakt. De gemeente neemt de keuze van de wijk over. De gemeente houdt rekening met bijzondere omstandigheden in een buurt of straat. Omdat nu nog niet bekend is hoe de uitslag zal zijn, gaat de gemeente na de uitslag zo nodig in gesprek met buurt daarover.