Categorieën

Service

Meer borden ‘Schiedam’ gestolen

Meer borden ‘Schiedam’ gestolen
Nieuws

Meer borden ‘Schiedam’ gestolen

  • Redactie
  • 24-08-2022
  • Nieuws
Meer borden ‘Schiedam’ gestolen

SCHIEDAM - De afgelopen tijd zijn al zeker zes plaatsnaamborden in Schiedam ontvreemd. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente.

Hij schrijft de verdwenen borden toe aan een plotselinge populariteit. “Waarschijnlijk zijn er mensen die het leuk vinden om zo'n bord in bezit te hebben.”

Afgelopen weekend meldde een bewoonster van Schiedam-Noord het ontbreken van de aankondiging van het bereiken - en het verlaten - van de bebouwde kom aan de Harreweg/het Octave de Coninckpad, zie hier. De reden bleek al snel.

Hoe leuk het wellicht voor de gemeente ook is als Schiedam ineens gewild is, de negatieve gevolgen overheersen toch. De financiële schade schat de woordvoerder op ‘enkele duizenden euro’s’. “De borden moeten opnieuw worden gemaakt en door Irado aangebracht. Per bord kost dit al snel meer dan driehonderd euro.”

Wijktoezichthouder Leon Verzijden deed daarom gisteren een oproep aan de tenminste twee, mogelijk drie jongemannen die op de foto werden gezet toen ze er met de borden van de Harreweg vandoor gingen (zie hier), om deze terug te brengen.

De gemeentelijk woordvoerder ziet nog andere gevolgen van het stelen van borden. “Een enkele keer zien we dat ook een straatnaambord wordt ontvreemd. Dat kan - afgezien van de kosten - ook nog gevaarlijk zijn, als mensen in geval van nood aan 112 moeten doorgeven waar ze zich bevinden.”