Categorieën

Service

Meer Corona-infecties in Schiedam dan ooit

Meer Corona-infecties in Schiedam dan ooit
Gezond

Meer Corona-infecties in Schiedam dan ooit

  • Redactie
  • 13-01-2022
  • Gezond
Meer Corona-infecties in Schiedam dan ooit

SCHIEDAM - Het RIVM meldt vandaag een recordaantal positieve Coronatests in Schiedam: 194 stadgenoten kregen de afgelopen 24 uur te horen dat ze een infectie hebben opgelopen. 

Het totaal aan besmettingen in Schiedam is afgelopen zeven dagen nu voor het eerst opgelopen tot meer dan duizend: 1022 om precies te zijn. Op de dag van het afkondigen van de lopende lockdown, op 18 december, bedroeg dat aantal ongeveer de helft: 521.

Ook landelijk zijn er vandaag heel veel meldingen van een besmetting: 33.436. Dat zijn er maar net minder dan de 34.954 van vorige week vrijdag. Dit ondanks de haperingen in de registratie van de positieve tests. "Door een technische storing in de datastroom zijn de meldingen en de teststraten-data niet volledig doorgekomen naar het RIVM. De cijfers omtrent de meldingen en het aantal afgenomen testen die vandaag worden weergegeven zijn daarom mogelijk een onderrapportage", zo wordt gemeld. Gisteren werden er - zonder storingen - 32.149 nieuwe besmettingen geregistreerd in Nederland.

Wat verder opvalt is dat het aantal opnames in het ziekenhuis en zeker op de Intensive Care achterblijven - gelukkig! - bij dat grote aantal besmettingen, in vergelijking met eerder in de Coronacrisis. Vandaag meldt het RIVM honderd ziekenhuisopnames van mensen met het virus; twaalf keer maakte iemand met Corona de gang naar de IC. Daaronder voor zover bekend geen Schiedammers.

Datzelfde geldt voor de sterfgevallen: afgelopen dag overleden dertien mensen met Corona in Nederland.