Categorieën

Service

Meer vliegverkeer richting de zomer

Meer vliegverkeer richting de zomer
Nieuws

Meer vliegverkeer richting de zomer

  • Redactie
  • 01-06-2021
  • Nieuws
Meer vliegverkeer richting de zomer
REGIO - Heeft u genoten van de relatieve rust in de lucht in onze regio, of heeft u het zicht op de vliegtuigen boven uw hoofd juist gemist? Hoe dan ook, het is met die rust binnenkort wel gedaan. RTHA verwacht een drukkere zomer dan vorig jaar nu er steeds meer versoepelingen zijn aangekondigd voor het reizen binnen Europa. De vraag naar vliegen stijgt door toename van de vaccinatiegraad en dalende aantallen coronabesmettingen.

Zo breidt Transavia het aantal vluchten de komende weken verder uit en biedt via Rotterdam The Hague Airport meer bestemmingen aan. Ook de vliegfrequentie per bestemming neemt toe. Onder andere Ibiza en de Griekse eilanden zijn de bestemmingen die aan het aanbod toegevoegd worden. Sinds 22 april kan vanaf RTHA met Transavia worden gevlogen op Faro, Malaga, Alicante en het Italiaanse Perugia. Sinds die tijd ontving Rotterdam The Hague Airport zo'n achtduizend passagiers. Eind juli verwacht het vliegveld zo’n tachtig procent van het aantal vluchten ten opzichte van 2019 te faciliteren.

Ook Corendon blijft de komende tijd haar wekelijkse vluchten uitvoeren naar Kayseri (Turkije). Maatschappij TUI zal vanaf begin juli starten met een kleine operatie naar Zakynthos, Palma de Mallorca, Antalya, Rhodos en Kos. Op dit moment geldt er nog een reisverbod van en naar Marokko, waardoor de bestemmingen Al-Hoceima, Tanger en Nador nog niet hervat kunnen worden.

In goede banen
Op de achtergrond is het vliegveldpersoneel hard bezig om deze opschaling in goede banen te leiden. Algemeen directeur Ron Louwerse: ,,Op de achtergrond is het vliegveldpersoneel hard bezig om deze opschaling in goede banen te leiden. We gaan er met elkaar voor om onze passagiers veilig en gezond via onze luchthaven te laten vliegen.''