Categorie├źn

Service

Metro gestremd na kapotrijden bovenleiding

Metro gestremd na kapotrijden bovenleiding
Nieuws

Metro gestremd na kapotrijden bovenleiding

  • Redactie/Flashphoto
  • 21-03-2024
  • Nieuws
Metro gestremd na kapotrijden bovenleiding

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - Het metroverkeer op de Hoekse Lijn is vanmiddag stilgevallen als gevolg van een kapotte bovenleiding.

De RET poogt de verbinding weer op gang te krijgen door de metro vanuit Rotterdam niet verder te laten rijden dan station Schiedam-Nieuwland. Hetzelfde gebeurt aan de andere kant van de stremming, in Vlaardingen-Centrum. De RET wil de metro's laten rijden tussen Vlaardingen-West en Hoek van Holland.

Reizigers die vanuit Schiedam naar Maassluis en verder willen, kunnen opstappen op een bus die gaat rijden of al rijdt tussen Schiedam-Nieuwland en Vlaardingen-West.

Een vrachtwagen reed vanmiddag in Vlaardingen de bovenleiding van de metro kapot. Dat gebeurde bij de spoorovergang van de Westhavenkade. Een vrachtwagen van Irado raakte de bovenleiding, die daardoor is geknapt. "De chauffeur is erg geschrokken, maar er vielen geen gewonden gelukkig, alleen vervelende vertraging", zo laat een woordvoerster van Irado weten.

In verband met de gevaarssetting ging de brandweer met spoed ter plaatse. De bovenleiding zal eerst gerepareerd moeten worden om de metroverbinding weer op gang te krijgen. Hoelang dat duurt is nog onduidelijk.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangevuld.