Categorieën

Service

Metrohm Applikon eerste nieuwbouwer op mechatronicacampus

Metrohm Applikon eerste nieuwbouwer op mechatronicacampus
Nieuws

Metrohm Applikon eerste nieuwbouwer op mechatronicacampus

  • Redactie
  • 10-10-2023
  • Nieuws
Metrohm Applikon eerste nieuwbouwer op mechatronicacampus


SCHIEDAM - Metrohm Applikon gaat nieuw bouwen in Schiedam. De instrumentenbouwer gaat zich vestigen op een flinke steenworp afstand van de huidige vestiging, te weten aan de Jan van Riebeeckweg op bedrijventerrein ’s-Graveland. 

Metrohm Applikon, dat apparaten voor chemische analyse maakt, is nu nog gevestigd aan de De Brauwweg. Het onderkomen daar wordt te klein, aldus algemeen-directeur Timoer Frelink van Metrohm Applikon, maar ruimte voor uitbreiding is er bij het huidige onderkomen niet. “Nieuwbouw op de locatie aan de Jan van Riebeeckweg 23 maakt het mogelijk dat we uitbreiden, moderniseren én onderdeel zijn van de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam.”

Metrohm Applikon, een bedrijf met Zwitserse roots, wordt zelfs het eerste bedrijf dat zich vestigt op deze campus, die vorig jaar werd aangekondigd. De campus beslaat het gebied tussen de ’s-Gravelandseweg, Algerastraat, de Schie en rijksweg A20 (42 hectare). Ontwikkelaar is SDK Vastgoed (onderdeel van Volker-Wessels). Dat zal een pand ontwikkelen van ruim 7.500 m², met een maximale bouwhoogte van ongeveer veertien meter. Zowel aan de straatzijde als aan de kant van de Schie krijgt het bedrijfsgebouw een representatieve uitstraling en entree. 

Hiermee voldoet het plan van SDK/Metrohm Applikon ook aan het uitgangspunt van de gemeente Schiedam, die de Schie als de stevige ruggengraat van groen en water in het bedrijventerrein heeft aangemerkt. De eerste negen meter langs de Schie zullen niet meer worden uitgegeven. De oevers krijgen een nieuwe inrichting in combinatie met een goede verbinding voor langzaamverkeer.