Categorieën

Service

SHV haalt Mammoet uit verkoop

SHV haalt Mammoet uit verkoop
Nieuws

SHV haalt Mammoet uit verkoop

  • Redactie
  • 03-07-2023
  • Nieuws
SHV haalt Mammoet uit verkoop

SCHIEDAM - Mammoet is 'uit de etalage'. SHV meldt af te zien van verkoop van het Schiedamse lift- en transportbedrijf. Er is naar verluidt te weinig interesse in Mammoet, aldus het familiebedrijf. 

Een verklaring daarvoor zouden de hoge schulden zijn waarmee het zwareladingbedrijf kampt. Het Financieele Dagblad meldt dat Mammoet een lening van 770 miljoen euro open heeft staan bij het moederbedrijf. Dat zou twee Amerikaanse private-equityhuizen (zie hier) die eerder blijk gaven van hun interesse in het Schiedamse bedrijf, hebben genoopt een flink lager bod uit te brengen dan waar SHV op rekent.

"Na zorgvuldige afweging heeft SHV Holdings besloten om de interesse die is getoond in Mammoet niet op te volgen. Dit omdat deze niet voldoet aan ons doel om een betere eigenaar te vinden. Mammoet zal daarom binnen de SHV-familie van bedrijven zijn strategie blijven uitvoeren", zo stelt SHV in de kennisgeving.

Mammoet maakt sinds 2006 deel uit van SHV en is met ruim zesduizedn werknemers goed voor een omzet van ongeveer een miljard euro per jaar. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend in het vervoer en de installatie van zware modules, vooral in opdracht van de olie- en gasindustrie. SHV, de bedrijvengroep van de familie Fentener van Vlissingen, kondigde in maart aan Mammoet te willen verkopen, als onderdeel van een ‘strategische heroriëntatie’.