Categorieën

Service

Midden-Delflandprijs voor Michel van Ruijven

Midden-Delflandprijs voor Michel van Ruijven
Nieuws

Midden-Delflandprijs voor Michel van Ruijven

  • Redactie
  • 12-04-2023
  • Nieuws
Midden-Delflandprijs voor Michel van Ruijven

Foto: MDV


SCHIEDAM - De Midden-Delflandprijs 2023 gaat naar Michel van Ruijven uit Schipluiden. Hij ontving de prijs gisteravond 'voor zijn niet aflatende betrokkenheid en inzet voor de Midden-Delfland Vereniging (MDV) en het Midden-Delflandgebied'. Van Ruijven kreeg het bijbehorende kunstwerkje, de ‘kievit’ gemaakt door keramiste Tineke van Gils, overhandigd door Koos Karssen, voorzitter van de MDV.

"Onvermoeibare coördinator en gids van themawandelingen, bedenker van fietsroutes, voorzitter van de werkgroepen Paden en Bomen en oud-bestuurslid: je kunt Michel van Ruijven gerust een oer-MDV’er noemen", zo werd de laureaat getypeerd. Als enthousiast fietser en kenner van het Midden-Delflandgebied initieerde hij de Boerderijenfietsroute (2019), het fietsboekje Kethel, Kandelaar en andere kernen (2021), de Kunst- en Cultuurhistorische fietsroute Midden-Delfland (2017) en de Fietsroute Levend Landschap (2022). Hij zet zich in voor het behoud van beschermwaardige bomen. Ook is Van Ruyven betrokken bij het Bezoekerscentrum Midden-Delfland. 

Zelf zegt hij erover: "Ik ben misschien als voorzitter het gezicht van de werkgroepen Paden en Bomen, maar we doen het sámen."

De Midden-Delflandprijs is in 1997 ingesteld door het MDV-bestuur bij het afscheid van Frits van Ooststroom die vanaf de oprichting in 1977 zich voor de vereniging heeft ingezet. De prijs wordt toegekend aan een vrouw of man die zich met overtuiging inzet voor behoud, verbetering en/of bescherming van het Midden-Delflandgebied. De vorige winnaar was bomenman Piet van der Eijk.