Categorieën

Service

Middin en Orion mogen fuseren

Middin en Orion mogen fuseren
Gezond

Middin en Orion mogen fuseren

  • Redactie
  • 30-10-2019
  • Gezond
Middin en Orion mogen fuseren

Foto: Middin


DEN HAAG - Middin en Orion mogen fuseren. Beide stichtingen kregen gisteren van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) groen licht voor hun samengaan.

Middin en Orion willen hun krachten bundelen. Beide aanbieders van ondersteuning aan gehandicapten zijn van plan per 1 januari te fuseren.

Bij de aankondiging van hun plannen liet de twee organisaties weten dat zij elkaar kennen als 'gewaardeerde collega's', met duidelijke raakvlakken en overeenkomsten. "Orion is ter ondersteuning in de bedrijfsvoering op zoek naar een betrouwbare partner die bovendien de eigenheid van de organisatie respecteert en bereid is om het unieke antroposofische karakter van de organisatie te verstevigen richting de toekomst. Samenwerking betekent voor Middin met name in de regio Rotterdam Rijnmond een verbreding en verrijking van het zorgaanbod en wil daarom deze partner graag zijn."

Middin is actief in Schiedam. Het levert ondersteuning aan individuen met een lichamelijke, verstandelijke en/of meervoudige beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een beperking als gevolg van ouderdom en is actief in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg en forensische zorg. Middin is actief in de zorgkantoorregio’s Haaglanden, Rotterdam, Westland-Schiedam-Delfland en Zuid Hollandse Eilanden. Orion levert zorg op basis van Wlz en Wmo en is actief in de gehandicaptenzorg in de zorgkantoorregio’s Rotterdam en Midden Holland.