Categorieën

Service

Mijlpaal voor Midden-Delflandkrant

Mijlpaal voor Midden-Delflandkrant
Nieuws

Mijlpaal voor Midden-Delflandkrant

  • Redactie
  • 18-12-2023
  • Nieuws
Mijlpaal voor Midden-Delflandkrant

De reactie in 'feestelijke' vergadering bijeen; foto: Midden-Delfland Vereniging


SCHIEDAM - Als de Midden-Delflandkrant op de mat valt bij de ontvangers, is dat voor de tweehonderdste keer. De Midden-Delfland Vereniging is er trots op dat het kwartaalblad het zo ver heeft geschoplt

"Het past mij als voorzitter om chapeau te zeggen tegen de huidige redactie, en alle redacties uit het verleden", stelt Koos Karssen. "Zij zijn erin geslaagd de boodschap van het Midden-Delflandgebied nummer na nummer helder en aantrekkelijk op tafel te leggen."

In maart 1977 verscheen de allereerste krant, met dank aan onder anderen Frits van Ooststroom; hij is nog steeds actief voor de vereniging. Sinds 1991 komt de krant uit als kwartaalmagazine, sinds 2001 - toen de eerste special verscheen - in kleur. Anno 2023 wordt de zevenkoppige redactie, allen vrijwilligers, aangevoerd door Pia van Oord.

Het tweehonderdste nummer heeft als thema 'Dilemma’s & Midden-Delfland'. In dit themanummer draait alles om de moeilijke keuzes voor de toekomst van het poldergebied.

Voortbordurend hierop vindt maandag 29 januari een thema-avond plaats. Centraal staat de vraag: hoe zorgen we dat de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten van Midden-Delfland bij noodzakelijke veranderingen overeind blijven? Gastspreker is landschapsarchitect Eric Luiten. Daarna volgt een (panel)discussie in interactie met de zaal. Er is ook een groene informatiemarkt.