Categorieën

Service

Mooie kerstbonus voor RET-personeel

Mooie kerstbonus voor RET-personeel
Nieuws

Mooie kerstbonus voor RET-personeel

  • Redactie
  • 16-12-2023
  • Nieuws
Mooie kerstbonus voor RET-personeel


SCHIEDAM - De fulltime bestuurders van bus, tram en metro krijgen bij de jaarwisseling vijftienhonderd euro uitgekeerd. In februari gaat hun loon er structureel 3,5 procent op vooruit. Plus tweehonderd euro nominaal voor wie de volle veertig uur werkt. 

Dat is het gevolg van de afspraken voor een nieuwe cao die de vakbonden CNV, FNV, VOR en AVV deze week met de directie van de RET hebben gemaakt. De nieuwe cao loopt van 1 januari tot 30 juni 2025. 

Op 1 januari 2025 volgt nog eens vijfhonderd euro eenmalig en drie procent loonsverhoging.

Al met al betekenen de afspraken een loonsverhoging die uitkomt op 10,7 procent voor personeel op het maximale maandsalaris. Voor lagere salarissen ligt dat percentage nog hoger. De minimale loonsverhoging per werknemer bedraagt 335 euro.

Ook wordt de reiskostenregeling voor werknemers buiten het vervoersgebied van RET fors verbeterd.

CNV Onderhandelaar Marc Dorst is tevreden met de afspraken. “We hebben een mooie loonsverhoging kunnen afspreken. Het werd hoog tijd dat ook bij de RET de lonen flink omhoog gaan. De vorige cao was twee jaar geleden afgesproken. Dat was nog voor de Russische inval in de Oekraïne, toen we de inflatie van de afgelopen tijd nog niet voorzagen. Veel monteurs, trambestuurders, boa’s en buschauffeurs voelen de gevolgen van die inflatie keihard in de portemonnee. De afspraken die we nu gemaakt hebben geven verlichting, dat is meer dan welkom.”

De leden van de vakbonden moeten zich nog over de nieuwe cao uitspreken.