Categorieën

Service

Mooie dingen in Schiedam (3)

Mooie dingen in Schiedam (3)
Uit

Mooie dingen in Schiedam (3)

  • Redactie
  • 28-01-2024
  • Uit
Mooie dingen in Schiedam (3)


SCHIEDAM - Het gevleugelde gezegde dat de wethouder heeft geadopteerd zegt dat in Schiedam mooie dingen gebeuren. Nogal wat 'echte' Schiedammers, van nature wat kritisch aangelegen, laten keer op keer weten dat er 'geen barst te doen is' in de stad. 

Als dat je insteek is, kun je verrast worden. En ook als je van de zonnige inslag bent en overal wel wat moois ziet. Zoals in het Wennekerpand, al weer enige tijd terug. Bij Let’s Groove.

Het was niet wat de bezoekers verwachtten, tenminste niet zij die voor het eerst van de partij waren. Want adviseur De Hypotheker organiseerde ook vorig jaar een serie concerten volgens de Let’s Groove-formule. Als geste aan de klanten. Dit jaar konden ze terecht, behalve in Schiedam in Arnhem, Amsterdam, Sliedrecht en Zwijndrecht. 

Zo zat de grote zaal van het Wennekerpand bijna vol met een publiek, dat varieerde van wat afwachtend nieuwsgierig tot tamelijk laaiend enthousiast. Over wat? Een ‘reis door gospel en soul’. Met covers van nummers van Elvis, Billy Preston, Stevie Wonder, Bill Withers. Lekker groovy, echte soul. En het publiek ging mee. Staan, dansen, meezingen. Anderen wat geremder, en het geluid was soms wel heel hard. Een begeesterde ‘ouwe hippie’, en dat zag er lang niet zo denigrerend uit als het klinkt, introduceerde de nummers, vertelde uit ouwe jeugdherinneringen en bleek ook nog eens een lenig muzikant. Verder was er empowermentcoach Satcha Maduro-Valies als lead-zangeres en ‘aanbiddingsleider’ Eion Greaves voor de mannelijke solopartijen, en die hadden een stem…! Zo werd het een feestje, onverwacht, anders dan anders, in Schiedam.