Categorieën

Service

Mooie dingen in Schiedam (7)

Mooie dingen in Schiedam (7)
Uit

Mooie dingen in Schiedam (7)

  • Redactie
  • 11-05-2024
  • Uit
Mooie dingen in Schiedam (7)


SCHIEDAM - Het gevleugelde gezegde dat de wethouder heeft geadopteerd zegt dat in Schiedam mooie dingen gebeuren. Nogal wat 'echte' Schiedammers, van nature wat kritisch aangelegen, laten keer op keer weten dat er 'geen barst te doen is' in de stad. 

Als dat je insteek is, kan je verrast worden. En ook als je van de zonnige inslag bent en overal wel wat moois ziet. Zoals in dit Hemelvaartweekend.

Vier gezellige Brabanders kwamen we tegen op de Dam, op Hemelvaartsdag. Zij liepen de Moordroute. Niet gevaarlijke en idiote bommenleggers achterna, maar een speurtocht door het centrum van de stad. In tweeënhalf uur en een kleine vier kilometer aan de hand van allerlei vragen en antwoorden, te vertalen in dader, moordwapen en motief, de moord oplossen. Zo leerden zij uit het omgekeerde huisnummer dertien aan de Schie een getal dat hun verder hielp in het ontrafelen van de gruwelijke daad. De vrouwen en mannen uit Goirle en omgeving hadden er maar wat lol in - en je raakt nog eens aan de praat in een voor jou vreemde stad. Maar misschien ook wel leuk voor rasechte Schiedammers, die Moordroute.