Categorieën

Service

Mooie dingen in Schiedam (8)

Mooie dingen in Schiedam (8)
Uit

Mooie dingen in Schiedam (8)

  • Redactie
  • 12-05-2024
  • Uit


SCHIEDAM - Het gevleugelde gezegde zegt dat in Schiedam mooie dingen gebeuren. Nogal wat 'echte' Schiedammers, van nature wat kritisch aangelegen, laten keer op keer weten dat er 'geen barst te doen is' in de stad. 

Als dat je insteek is, kan je verrast worden. En ook als je van de zonnige inslag bent en overal wel wat moois ziet. Zoals dit Hemelvaartweekend, bijvoorbeeld op Molendag.

Want de stad stond gisteren op zijn kop, met vele, vele bezoekers die zich de kans niet lieten ontnemen enkele van de Schiedamse reuzen van dichtbij, binnen, bovenaf te genieten. Plus: de gezelligheid van de markt en de lekkernijen op het plein bij de St.-Jorisdoele en de Kameel, de verschillende koren die van zich lieten horen, de bands die bandeloos alles uit de kast gingen, de pannenkoeken, het kindertheater en natuurlijk de sterren die centraal stonden: de molens, met hun reuzenkracht met ronde vormen, hun verhalen, hun geschiedenis. Ook op de fluisterboot was het volle bak, met bijvoorbeeld vrijwilligers onderweg naar hun inzet...