Categorieën

Service

Moordverdachte op de vlucht

Moordverdachte op de vlucht
Nieuws

Moordverdachte op de vlucht

  • Redactie
  • 23-01-2020
  • Nieuws
Moordverdachte op de vlucht

ROTTERDAM - De Schiedamse moordverdachte Cor P. is op de vlucht. Dat meldt verslaggever Paul Verspreek van RTV Rijnmond vanuit de rechtszaal.

Daar wordt het proces gevoerd tegen de zogenaamde 'tattookillers'. P. was volgens justitie een van hen. De Schiedammer werd op het appel verwacht tijdens de tussenzitting vandaag - na het horen van getuigen - maar ontbrak. Volgens justitie is hij op spoorloos.

P. (bijnaam De Paling) was op vrije voeten maar werd in de gaten gehouden door middel van een enkelband. Deze heeft hij dinsdag doorgeknipt, zo bleek in de rechtszaal. Het is niet voor het eerst dat hij aan justitie weet te ontkomen. Zijn bijnaam verdiende P. toen hij herhaalde keren aan de politie en justitie wist te ontkomen. Ooit kroop hij door een toiletraampje om zijn vrijheid te behouden, en hij dook al eens in de Schie toen de politie hem wilde arresteren. Daarbij schoot P. de politieman ook in zijn rug.

De vier tattookillers - waaronder een broer van P. -staan terecht voor de moord op Onno Kuut in 2009. Het lichaam van Kuut werd gevonden in de duinen bij Hoek van Holland.
Hun bijnaam kreeg het viertal vanwege de grote tatoeages in Chinese tekens op hun lichaam. P. schreef die tekens eerder toe aan de vechtsport die hij bedrijft.

De enkelband die P. droeg was hem overigens opgelegd vanwege een andere verdenking, een mislukte liquidatie. Het OM eiste eerder levenslang tegen de Schiedammer en de drie andere verdachten van de moord op Kuut. Het viertal wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de dubbele liquidatie bij Leiderdorp.

Justitie heeft vanmorgen aan de rechter de gevangenneming gevraagd van P. en de twee medeverdachten die ook op vrije voeten zijn. Allen zijn vluchtgevaarlijk, aldus het OM. Broer Brian P. ontbreekt ook in de rechtszaal. Hendrik S. is wel voor de rechter verschenen, Ephraim S. zat vast en is de rechtszaal binnengebracht.