Categorieën

Service

MRDH investeert 150 miljoen in openbaar vervoer

MRDH investeert 150 miljoen in openbaar vervoer
Nieuws

MRDH investeert 150 miljoen in openbaar vervoer

  • Redactie
  • 15-11-2023
  • Nieuws
MRDH investeert 150 miljoen in openbaar vervoer

SCHIEDAM -

SCHIEDAM - De 21 wethouders Mobiliteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag zijn akkoord met een investering van honderdvijftig miljoen euro in het openbaar vervoer. HTM, RET en EBS kunnen daarmee de gevolgen van de Coronacrisis achter zich laten en het openbaar vervoer leveren dat de regio nodig heeft, zo laat de metropoolregio weten.

Jeffrey Keus, portefeuillehouder OV Exploitatie van de MRDH: “Het openbaar vervoer is essentieel voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. Van wonen naar werk of studie, naar familie, vrienden of er op uit: we kunnen niet zonder bus, tram of metro. In een groeiende metropoolregio, die inzet op duurzaam vervoer en waarin mensen onderling verbonden zijn, moet je van goed openbaar vervoer op aan kunnen. Met deze grote investering kunnen de vervoerders het OV leveren dat de metropoolregio nu en in de toekomst nodig heeft.“ 

Door de Coronacrisis, stijgende energieprijzen, ziekteverzuim en personeelstekorten steeg het water de vervoerders tot de lippen, financieel gesproken. Verdere investeringen zijn in hun ogen onvermijdelijk om ook in de nabije toekomst adequaat metro-, bus- en tramvervoer te bieden.

Nu de bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de MRDH akkoord is met de plannen moet het algemeen bestuur zich op 15 december nog over de financiële kant van de plannen uitspreken. Daarna zijn de investeringen in het openbaar vervoer formeel vastgesteld.

De investering in het OV staat niet op zichzelf. Tijdens de Coronapandemie kwam de MRDH de vervoerbedrijven al met 379 miljoen euro tegemoet, zo laat het in een bericht weten.