Categorieën

Service

MSC krijgt eigen terminal in Rotterdam

MSC krijgt eigen terminal in Rotterdam
Nieuws

MSC krijgt eigen terminal in Rotterdam

  • Redactie
  • 02-09-2022
  • Nieuws
MSC krijgt eigen terminal in Rotterdam

Foto: HBR


ROTTERDAM - Mediterranean Shipping Company (MSC), de grootste rederij ter wereld, krijgt in Rotterdam een eigen containerterminal.

Dochterbedrijf Terminal Investment Limited (TIL) is het met terminalexploitant Hutchison Ports, moederbedrijf van ECT, eens geworden over de realisatie van een 'eigen' faciliteit, die in stappen wordt ontwikkeld.

De terminal komt op de plaats waar nu de ECT Delta-terminal te vinden is. Een deel van die kade is nu al gereserveerd voor de Italiaanse rederij. Daar wordt het terrein van APM Terminals bijgetrokken; die terminalexploitant werd twee jaar geleden door Hutchison overgenomen.

De eerste fase van de nieuwe terminal moet na de zomer van 2027 operationeel zijn, zo maakte het Havenbedrijf Rotterdam deze week bekend. Allard Castelein, directeur van het havenbedrijf spreekt van een 'vernieuwing en significante uitbreiding van de containeroverslag in Rotterdam'. Na de herontwikkeling zal de terminal een overslagcapaciteit kennen van zes tot zeven miljoen teu ('kleine' containers van twintig voet). "Dit is een forse versterking van onze leidende positie als Europa’s grootste containerhaven en draagt bij aan het verder verbeteren van de concurrentiepositie van zowel onze klanten als die van de haven", aldus Castelein.

MSC staat bekend als de grootste containerklant van de haven van Antwerpen. De investeringen in Rotterdam - die vele jaren onderhandelingen hebben gevergd - worden gezien als een belangrijk commitment van de rederij aan de Maasstad. MSC stevende eerder dit jaar Maersk voorbij als grootste rederij ter wereld.

In de hele Rotterdamse haven werd vorig jaar in totaal ruim vijftien miljoen teu aan containers overgeslagen.