Categorieën

Service

Museum zoekt jonge Curaçaose Schiedammers

Museum zoekt jonge Curaçaose Schiedammers
Uit

Museum zoekt jonge Curaçaose Schiedammers

  • Advertorial
  • 13-02-2023
  • Uit
Museum zoekt jonge Curaçaose Schiedammers

Er wordt een tentoonstelling gemaakt over onderwerpen die gehoord moeten worden; foto: Stedelijk Museum Schiedam


SCHIEDAM - Ben jij een Schiedammer tussen de 14 en 28 jaar met roots in Curaçao? Het Stedelijk Museum Schiedam wil met jou in gesprek over wat je bezighoudt. Hoe kijk je naar je eigen geschiedenis, wat raakt je en wat vind je nu belangrijk? Samen wordt een tentoonstelling gemaakt in de Stadsgalerij over onderwerpen die gehoord moeten worden.

Op zaterdag 29 april opent in het Stedelijk Museum Schiedam de tentoonstelling Frieda Hunziker, een vlucht naar Curaçao. Tegelijkertijd gaat er ook in de Stadsgalerij een tentoonstelling open die we samen met jonge Curaçaose Schiedammers maken. In ongeveer tien wordt met een kleine groep jonge Curaçaose Schiedammers gewerkt aan de tentoonstelling. Je wordt geholpen door twee gastcuratoren, Melany Evora en Melisa Cijntje. Je hoeft dus nog niks over kunst te weten!

Naast de tentoonstelling die gemaakt wordt met de groep Schiedamse jongeren met Curaçaose roots, wil het museum ook activiteiten organiseren voor een bredere Caribische gemeenschap. Dus ben je enthousiast geworden, maar ben je nét wat ouder dan 28 jaar of heb je roots in één van de zustereilanden van Curaçao; Aruba, Bonaire, Sint-Maarten, Saba of Sint-Eustatius? Natuurlijk gaat het museum ook graag met jou in gesprek! Het museum is benieuwd wat jij zou willen horen, zien of organiseren. 

Op donderdag 23 februari houdt het museum een informatieavond voor alle geïnteresseerden op een locatie in Schiedam. Het programma en de locatie van de avond ontvang je van ons bij aanmelding. Meld je uiterlijk woensdag 22 februari aan via deze link.

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →