Categorieën

Service

Musickids helpt kinderen 'in de muziek'

Musickids helpt kinderen 'in de muziek'
Uit

Musickids helpt kinderen 'in de muziek'

  • Redactie
  • 12-02-2024
  • Uit
Musickids helpt kinderen 'in de muziek'

Foto: Rijnmondband


SCHIEDAM - De Rijnmondband is blij met de respons die het oogstte met het project Musickids. De Jeugd Rijnmondband mag na het project zeven nieuwe leden verwelkomen.

Kinderen tussen vijf en twaalf jaar kregen twaalf weken lang bij de Rijnmondband gratis muziekles. Het is volgens de band 'een unieke kans om op een enthousiaste en speelse manier kennis te maken met muziek'. "Van noten tot dynamiek, alle basis wordt geleerd met de zogenoemde Algemene Muzikale Vorming (AMV)." Ook krijgen alle kinderen de gelegenheid om alle instrumenten uit te proberen die de Rijnmondband Schiedam heeft: trompet, trommel, bariton, trombone of saxofoon. 

Het Musickidsproject gaat volgens de Rijnmondband verder dan alleen muzikale educatie. "Het biedt kinderen niet alleen de mogelijkheid om hun muzikale talent te ontdekken, maar creëert ook nieuwe vriendschappen en bevordert persoonlijke groei. De Rijnmondband kijkt daarom met voldoening terug op het project en blijft zich inzetten voor het stimuleren van muzikale passie en talentontwikkeling bij de jeugd."

De volgende ronde van Musickids bij de Rijnmondband start op 23 maart.