Categorieën

Service

Muziekspecialisatie op MT010 - De mavo voor Theater   

Muziekspecialisatie op MT010 - De mavo voor Theater   
Onderwijs

Muziekspecialisatie op MT010 - De mavo voor Theater   

  • Advertentie
  • 20-12-2022
  • Onderwijs
Muziekspecialisatie op MT010 - De mavo voor Theater   

ROTTERDAM - Voor aankomende brugklassers met een interesse voor zang en het bespelen van een muziekinstrument start MT010 – De mavo voor Theater vanaf schooljaar 2023-2024 een muziekspecialisatie leerlijn.

Eerder was het al mogelijk om een mavo-diploma te halen met toegang tot alle mbo’s gekoppeld aan de leerlijnen Dans en Theater/Drama. Met de invoer van de muziekspecialisatie groeit het inspirerende aanbod van podiumkunsten op MT010. MT010 werkt voor dit verbrede lesaanbod samen met docenten van Jeugdtheater Hofplein. De school wordt gekenmerkt door contactrijk onderwijs en de visie waarin kinderen de ruimte krijgen om te werken aan vaardigheden die hen in ieder beroep van pas komen.

De Muziekspecialisatie                                     

Vanaf aankomend schooljaar 2023-2024 start de school in Rotterdam een muziekspecialisatieklas. In deze klas krijgen leerlingen elke week zes uur muziek/zang en twee uur dans of theater. Het hoofdvak van de muziekspecialisatie is het vak Zang. De zanger heeft de wil om zijn muzikaliteit en zangmogelijkheden te verbreden. Daarnaast ontwikkelt hij bewustzijn en zelfkennis van zijn eigen stem. Ook het bespelen van een muziekinstrument kent voordelen. Het verbetert het zelfvertrouwen en stimuleert samenwerken. Na het afronden van MT010 - De mavo voor Theater kunnen leerlingen die gekozen hebben voor de muziekspecialisatie vervolgens naadloos aansluiten bij een MBO muziekopleiding en verder groeien in waar hun passie ligt: muziek en zingen!

Een unieke school

MT010 is een unieke school, speciaal voor leerlingen met een vmbo-tl/mavo-advies die een aanhoudende fascinatie voor podiumkunsten koesteren. Alle vmbo-tl-profielen worden aangeboden, waardoor leerlingen een perfecte aansluiting hebben op iedere vervolgopleiding van hun keuze. Ouders beschrijven mede daarom MT010 als een onmisbare school in Rotterdam: “Op MT010 wordt mijn kind echt gezien door enthousiaste docenten die staan voor hun vak en samen met leerlingen willen werken aan hun talent en toekomst”.

Meeloopdagen

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool die geïnteresseerd zijn in de school kunnen een middag komen meelopen. Leerlingen kunnen kijken in de verschillende lessen, krijgen informatie en zij gaan zelf ook aan de slag om te ervaren hoe een dag op MT010 eruit ziet. De volgende meeloopdagen zijn op: woensdag 21 december, woensdag 11 januari, woensdag 25 januari en woensdag 8 februari. Aanmelden voor de meeloopdagen kan via I: www.mavovoortheater.nl.

Open Dag zaterdag 28 januari

Op zaterdag 28 januari tussen tien en vier uur organiseert MT010 aan de Mathenesserdijk 455 in Rotterdam een Open Dag waarbij leerlingen én ouders sfeer kunnen proeven, kennis kunnen maken met MT010 en meer te weten kunnen komen over de muziekspecialisatie. Aanmelden voor de open dag is niet nodig. Leerlingen en ouders zijn vrij om in te lopen. 

Bekijk voor meer informatie I: www.mavovoortheater.nl