Categorieën

Service

Nawwal gaat tot uiterste in 'No Way Back'

Nawwal gaat tot uiterste in 'No Way Back'
Uit

Nawwal gaat tot uiterste in 'No Way Back'

  • Redactie
  • 01-01-2024
  • Uit
Nawwal gaat tot uiterste in 'No Way Back'

Nawwal Ghabri in Noorwegen; foto: by Marj/Talpa


SCHIEDAM - Nawwal Ghabri uit Schiedam doet mee aan het programma 'No Way Back'. Vanaf 7 januari is op tv te zien op zij de eindstreep haalt van een survivaltocht in Noorwegen.

Stoppen of doorgaan? Die vraag staat centraal in het nieuwe realityprogramma. Zestien deelnemers worden daarin getest op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen, zo stelt Talpa, dat het programma op SBS6 uitzendt. Ex-commando Ray Klaassens begeleidt de groep door de ruige wildernis.

Ghabri (32) is volgens de tv-zender 'een uitbundige Marokkaanse die graag in de schijnwerpers staat'. "Ze is niet op haar mondje gevallen en laat van zich horen, onder andere in haar raps. Haar energie en mening kan weerstand oproepen bij mensen." Volgens Talpa is ze zelfverzekerd, iemand die voor honderd procent achter haar keuzes staat. "Ze geeft aan dat haar echte vrienden op één hand te tellen zijn." Ontwapenend en strijdlustig ging ze richting Noorwegen. "Opgeven staat niet in haar woordenboek. Ze stapt compleet onvoorbereid het avontuur in, maar vertrouwt volledig op haar mindset en op God." Wat Ghabri betreft kan niemand haar van het bereiken van haar doel afhouden. Haar grootste drijfveer is geld, zo geeft ze aan. "Als ze aan de prijzenpot denkt, zet ze al haar angsten overboord en gaat ze (als het moet) door het vuur."

In No Way Back worden deelnemers tijdens een zware tocht gesteld voor de vraag: blijven ze onderweg achter in één van de survivalkampen, of gaan ze door richting finish? In totaal is er honderdduizend euro te verdienen. Geld winnen kan door achterblijven in één van de vier kampen, of de finish halen. Hoeveel een kamp waard is, wordt hun pas onthuld als ze aankomen. Wat ze wél al weten, is dat de finish het meeste waard is: vijftigduizend euro. "Zodra er een keuze is gemaakt, is er geen weg terug", aldus Talpa. "Klaassens daagt de avonturiers uit op fysiek en mentaal vlak: van abseilen van een zestig meter hoge brug en het oversteken van een klif met een touwbrug tot een nat pak halen in een ijskoude rivier."

No Way Back wordt gepresenteerd door Jan Versteegh en is wekelijks te zien vanaf aanstaande zondag, vanaf half negen op SBS6.