Categorieën

Service

Neergestoken vrouw thuis; beelden dader op tv

Neergestoken vrouw thuis; beelden dader op tv
Nieuws

Neergestoken vrouw thuis; beelden dader op tv

  • Redactie
  • 19-04-2022
  • Nieuws

SCHIEDAM - De 21-jarige vrouw die in de Paasnacht in Vlaardingen werd neergestoken, is weer thuis. Dit meldde politiewoordvoerster Lililan van Duijvenbode vanavond in Opsporing Verzocht.

In de tv-uitzending werden zojuist voor het eerst beelden vertoond ('omdat er veel onrust is in de omgeving') van de man die de vrouw, op weg van hockeyclub HCS naar een café in Vlaardingen-Centrum, neerstak. De man reed de vrouw op de Kethelweg bij Emaus op de fiets tegemoet, keerde na het passeren van haar, en stak haar verderop op de Kortedijk neer. In de uitzending werden beelden getoond waarop de man tot vlak achter de vrouw fietste; kort daarop moet hij daadwerkelijk het mes in de rug van de vrouw hebben gezet. De vrouw dacht in eerste instantie dat ze werd geslagen. Maar kort nadien bleek dat zij met een mes in haar rug was gestoken. Ze moest worden behandeld in het ziekenhuis.

De politie hoopt met het vertonen van de beelden op tips die leiden naar de man - 'donker gekleed, ongeveer 1,70 meter groot'. Ook roept de politie hem 'dringend' op om zichzelf te melden.

Na het steken van de vrouw fietste hij over de Groen van Prinstererstraat weg richting de Van der Driftstraat. Mensen die langs genoemde straten wonen worden door de politie gevraagd camerabeelden sowieso te bewaren. "Maar ziet u de man op de beelden, stuur ze dan gelijk in."