Categorieën

Service

Nexus niet opgewassen tegen Phoenix - maar dat zat er al in

Nexus niet opgewassen tegen Phoenix - maar dat zat er al in
Sport

Nexus niet opgewassen tegen Phoenix - maar dat zat er al in

  • Redactie
  • 06-02-2022
  • Sport
Nexus niet opgewassen tegen Phoenix - maar dat zat er al in

Lisa Stouten op zoek naar een aanspeelpunt; foto: Nexus


KORFBAL – Bij de hervatting van de zaalcompetitie, die door de lockdown werd stilgelegd, leed Nexus een 'ingecalculeerd' verlies tegen het sterke Phoenix uit Zoetermeer. Zo kon het gebeuren dat het team ondanks de dikke uitslag met 'een relatief goed gevoel' van het veld kon stappen.

Hoofdtrainer Mario Bernard (die onlangs zijn contract met een jaar verlengde): “In november speelden we ook tegen Phoenix en hadden we na een degelijk eerste kwartier niets meer in te brengen. Nu bleven we mee scoren, al waren we niet bij machte om de schutterij aan Zoetermeerse zijde aan banden te leggen.” Bij Phoenix scoorden met name de heren, daar waar bij Nexus over meerdere schijven wist te scoren. De rust ving aan bij een 14-8 stand, de thuisclub had toen de overwinning feitelijk al op zak. Einduitslag: 21-13.

Nexus startte de wedstrijd met Stefan Bohm in de basis voor de afwezige Sander Borgman. Ook voor ‘youngster’ Yannick van Otterloo was een basisplek ingeruimd. Bij de hervatting van de zaalcompetitie is Nexus ingedeeld bij Twist, ODO en kampioenskandidaat Phoenix. In de poule van vier zal Nexus zich richten op het ontlopen van de vierde plaats. Tegen Phoenix zou Nexus alleen bonuspunten kunnen vergaren in de hoop dat de schutterij bij de thuisclub niet op stoom zou raken.

De wedstrijd kwam matig op gang voor Nexus, dat de nodige (plaats) fouten maakte. Het was dus echt weer 'even inkomen', na een periode van twee maanden zonder reguliere competitiewedstrijden. Na de openingstreffer van Phoenix gooide Nexus ook de schroom van zich af. Phoenix nam -met name via de heren- het voortouw en Nexus kon niets anders dan aanklampen. Tot 4-3 ging dat redelijk, maar vervolgens liepen de gastheren uit naar 10-4. De Schiedammers toonden karakter door te blijven 'spelen'. Over meerdere schijven scorend kwamen zij knap terug tot 12-8. De rust ving aan bij een 14-8 stand.

De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien als de eerste. Phoenix bleef sterker in de rebound en wist met de regelmaat van de klok de korf te vinden via met name afstandsschoten van de heren. Bij Nexus onderscheidden Juliette van Schie en Lisa Stouten zich met een aantal mooie treffers van afstand. Het bleef daarmee echter bij speldenprikjes. De wedstrijd eindigde in een 21-13 uitslag.

Volgende week speelt Nexus in de eigen Margriethal de streekderby tegen Twist 1 (14.15 uur).