Categorieën

Service

Nexus sluit af met winst

Nexus sluit af met winst
Sport

Nexus sluit af met winst

  • Redactie/Nexus
  • 15-10-2023
  • Sport
Nexus sluit af met winst

Dionne van Dijk in actie; foto: Nexus


KORFBAL -  Voor de laatste wedstrijd van het veldseizoen stond voor Nexus de uitwedstrijd tegen NIO op het programma. De ingrediënten, beide ploegen zijn veilig en spelen om ‘des keizers baard’, zouden een gezapig potje voorspellen, maar duels tussen NIO en Nexus zijn dat eigenlijk nooit. De vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel en nu was het NIO die het beste uit de startblokken wist te komen. In het tweede bedrijf wist Nexus orde op zaken te stellen. De Rotterdammers vielen scorend stil en zo kon Nexus uiteindelijk toch nog redelijk eenvoudig de winst - en een tweede plaats in de eindrangschikking - opeisen. 

Om 15.30 uur floot scheidsrechter Maijenburg uit Tiel de wedstrijd op gang. Beide ploegen waren gebrand om met een overwinning het veldseizoen af te sluiten. NIO wist als eerste de korf te raken, meteen gecounterd door Nexus. Tot 4-4 werd er om en om gescoord, maar hierna pakt NIO de kans om voor de winst te gaan. De Nexus aanvallen lopen stroef en dit geeft NIO drie punten voorsprong: 9-6. Kort voor rust weet Nexus nog een maal de korf te vinden, zodat er met een 9-7 stand gerust kan worden. 

In de 2e helft weet NIO opnieuw een 3-punts marge te pakken. Nexus zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen om het tij nog te keren. Nexus weet over meerdere schijven te scoren en nu loopt het bij NIO stroef. Nexus draait verdedigend de duimschroeven wat verder aan, waardoor de gastheren geforceerd moeten gaan spelen. Met nog tien minuten op de klok staan de teams weer naast elkaar (13-13). Vanaf dit moment neemt Nexus de wedstrijd definitief over. Nexus scoort nog drie keer, zonder nog een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Nexus sluit daarmee de competitie af met een 13-16 winst.

De korfballers gaan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie, waarin Nexus voor het eerst in de historie met de schotklok zal gaan spelen. Op voorhand lijkt Nexus in een loodzware poule te zijn ingedeeld. Coach Mario Bernard daarover: “We zien wel waar het schip gaat stranden. Voor nu hebben we een weekje rust en daarna gaat de focus over op de zaal en de nieuwe omstandigheden.”