Categorieën

Service

Nieuw bestuur van AOV dankt Catelijne de Groot

Nieuw bestuur van AOV dankt Catelijne de Groot
Politiek

Nieuw bestuur van AOV dankt Catelijne de Groot

  • Kor Kegel
  • 06-05-2022
  • Politiek
Nieuw bestuur van AOV dankt Catelijne de Groot

Het nieuwe bestuur: Kooij-Leermakers, Van den Eshof en Swemmelaar-van ’t Geloof; foto: AOV Schiedam


SCHIEDAM – Het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) in Schiedam heeft een nieuw bestuur. Voorzitter is Wulf van den Eshof, secretaris is Anette Kooij-Leermakers en penningmeester is Gieneke Swemmelaar-van ’t Geloof. Tijdelijk adviseur is Renk Ruijter.

De leden van het AOV hebben deze week ingestemd met deze benoemingen. Er was een nieuw bestuur nodig, toen kort na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart het zittende bestuur met onmiddellijke ingang aftrad. Catelijne de Groot, Peter Keus en Miranda de Koster legden hun functies neer, omdat ze vonden dat Catelijne de Groot gepasseerd werd. Ze is oud-wethouder en heeft twintig jaar voor het AOV in de gemeenteraad gezeten. Omdat het AOV bij de verkiezingen twee zetels verloor, haalde De Groot als nummer drie geen zetel. Maar de echte teleurstelling was er toen een intern AOV-beraad opleverde dat Renk Ruijter de wethouderskandidaat zou zijn, indien het AOV zou deelnemen aan het nieuwe college, en dat Hans Rietkerken opvolgend raadslid zou zijn. Dat kon helemaal niet, zei het oude bestuur, want wettelijk zou De Groot voorgaan. 

Het nieuwe bestuur stelt zich verzoenend op. Het spreekt speciale dank uit voor de oprichter van het AOV in Schiedam. “Zij heeft sinds 1994 diverse rollen ingevuld voor het AOV Schiedam. Eerst heeft zij lange tijd als raadslid de belangen behartigd van het AOV Schiedam, vervolgens een korte periode als wethouder en tot slot als voorzitter van  de vereniging. Catelijne de Groot draagt ook professioneel bij aan een geruisloze overdracht van alle benodigde formele zaken”, aldus de verklaring van het nieuwe bestuur.

Nadat alle formele zaken zijn geregeld, wordt de website van het AOV in Schiedam aangepast en kan het nieuwe bestuur aan de slag.