Categorieën

Service

Nieuw bij Open Art Exchange: Down to Earth

Nieuw bij Open Art Exchange: Down to Earth
Uit

Nieuw bij Open Art Exchange: Down to Earth

  • Advertorial
  • 08-11-2023
  • Uit
Nieuw bij Open Art Exchange: Down to Earth


SCHIEDAM - U bent zaterdag 11 november van harte welkom in onze galerie voor de opening van onze groepstentoonstelling ‘Down to Earth’, vanaf 16.00 uur.

'Down to Earth' is een trio-tentoonstelling van drie doorgewinterde solokunstenaars die hun visie geven op de eeuwenoude lessen over de mensheid, afkomstig uit verschillende Afrikaanse samenlevingen (Congo, Benin en Mali), via hun inkt op papierschilderijen, gebrande wandsculpturen en houten sculpturen. Als inspiratiebron is de documentairefilm ‘Down to Earth’ aangeboden (zie https://downtoearthfilm.com/) over de vijfjarige reis van een westers echtpaar met hun drie jonge kinderen, die gingen samenwonen met inheemse volkeren over de hele wereld en de visies vastleggen van hun leiders (de zogenaamde hoeders van de aarde) op hedendaagse samenlevingen en hun rampzalige relatie tot de natuur. Degan, Diallo en Bandoma doken in hun eigen roots en keerden terug met een mix van abstracte en bijna tribale sculpturen en gelaagde picturale commentaren met inkt op papier. De gemene deler in hun werken is de roep om het vinden van een nieuwe balans.

Down to Earth is te zien van 11 november tot en met 20 januari en zal ook online worden gepresenteerd op onze website, Artnet en Artsy.

Participating artists:
* Steve Bandoma (DR Congo): Inkt op papier schilderijen
* Julien Degan (Benin): Gebrande wandsculpturen
* Thierno Diallo (Mali): Houten sculpturen


Open Art Exchange

Hoogstraat 85, Schiedam

Meer over Open Art Exchange →