Categorieën

Service

Nieuw buitenlokaal bij NME-centrum

Nieuw buitenlokaal bij NME-centrum
Nieuws

Nieuw buitenlokaal bij NME-centrum

  • Redactie
  • 20-06-2022
  • Nieuws
Nieuw buitenlokaal bij NME-centrum

Van Aaken noemt het buitenleslokaal ‘een mooi resultaat'; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Zaterdag openden demissionair wethouder Patricia van Aaken en Heidi Hoogvliet, bestuurder van Stiching Milieu Dichterbij (SMD), tijdens de Midden-Delfland Dag de nieuwe educatieve buitenruimte van het NME-centrum aan de Harreweg.

Daarna zochten ze samen met de kinderen in een vermolmde boomstronk naar kriebelbeestjes zoals duizendpoten, pissebedden, naaktslakken en andere bodemdieren. Ook werd de Watertafel bezocht waar mensen kunnen zien waarom het belangrijk is om met elkaar maatregelen te treffen om in bebouwd gebied wateroverlast te voorkomen.

Hoogvliet hoopt dat kinderen hier alles gaan leren over bodemdieren en biodiversiteit. "De vrijwilligers die bij ons werken, hebben deze tuin mogelijk gemaakt. Het buitenleslokaal is tevens ‘circulair’: wat al aanwezig was aan stenen en door de storm omgewaaide bomen is gebruikt voor de nieuwe inrichting."

Van Aaken noemt het buitenleslokaal ‘een mooi resultaat’. “Hier kunnen kinderen leren hoe belangrijk onze aarde is en hoe belangrijk klimaatadaptatie is.” Bij de opening van de openluchtklas betrok ze Thijs van der Wal, de nieuwe adviseur Groen van de gemeente Schiedam. “Maar het is ook belangrijk dat we genieten van de natuur," vervolgde van Aaken.

Naast de bodemsafari in het buitenleslokaal konden bezoekers in de tuin van het NME-centrum meedoen aan wateractiviteiten die in het teken stonden van ’t Spettert, een onderdeel van Groen Doet Goed Schiedam. Kinderen vingen met een schepnet dieren die in de sloot bij het NME-centrum leven. Ze vonden salamanderlarven, die vertedering opriepen, en indrukwekkende larven van de grote spinnende watertor. Ook probeerden kinderen het blotevoetenbad uit.