Categorieën

Service

Nieuw tuingereedschap voor vrijwilligers NME-centrum

Nieuw tuingereedschap voor vrijwilligers NME-centrum
Nieuws

Nieuw tuingereedschap voor vrijwilligers NME-centrum

  • Redactie
  • 02-08-2022
  • Nieuws
Nieuw tuingereedschap voor vrijwilligers NME-centrum

Inmiddels zijn schepjes, harken en een kruiwagen aangeschaft; foto: Stichting Milieu Dichtbij


SCHIEDAM - De buitenruimte van het NME-centrum aan de Harreweg heeft al een flinke metamorfose ondergaan. Er is een buitenleslokaal ingericht en in de insectentuin bloeien allerlei bijenplanten. Met financiële steun van De Groene Motor is nu nieuw tuingereedschap aangeschaft, zodat de tuinvrijwilligers de puntjes op de i kunnen gaan zetten.

“We zijn al goed op weg met de insectenvriendelijke en eetbare beplanting," vertelt tuinvrouw Luc Korpel over de buitenruimte van het NME-centrum. “Maar we hadden nog een aanvulling nodig op de planten die er al groeien.” Om het tuinwerk goed en veilig te kunnen uitvoeren, was bovendien nieuw tuingereedschap nodig. Daarnaast wil Luc graag vleermuizen en egels bescherming bieden door verblijfplaatsen voor deze dieren te realiseren. Hoe meer verschillende inheemse planten en dieren, hoe aantrekkelijker het erf en de tuinen ook worden voor de kinderen, die lessen volgen op het NME-centrum.

Luc diende een aanvraag in bij De Groene Motor, een provinciaal programma dat alle groene vrijwilligers in Zuid-Holland ondersteunt met kennis en (financiële) middelen. Haar plan voldeed aan de Groene Pluspuntenregeling: meer groen, meer biodiversiteit en meer bescherming. Het aangevraagde bedrag werd eind juni toegekend. Inmiddels zijn schepjes, harken en een kruiwagen aangeschaft. De huidige beplanting zal in het najaar of voorjaar worden aangevuld met onder meer boerenwormkruid, poelruit en kleine pimpernel.