Categorieën

Service

Nieuwe afvalbakken zijn vogelproof

Nieuwe afvalbakken zijn vogelproof
Nieuws

Nieuwe afvalbakken zijn vogelproof

  • Advertorial
  • 14-02-2024
  • Nieuws
Nieuwe afvalbakken zijn vogelproof

SCHIEDAM - Irado gaat nieuwe, robuuste vogelproof afvalbakken testen. Deze bakken hebben een andere vorm, waardoor vogels er minder gemakkelijk in kunnen duiken om het afval er uit te halen. Zo probeert Irado zwerfvuil in de stad te voorkomen.

Irado heeft drie modellen laten ontwikkelen als pilot. De afwerking hiervan is dan ook nog niet definitief, maar zo kan het bedrijf al wel het gebruiksgemak vast testen. De komende tijd zullen ze door Schiedam rondtrekken en kunnen Schiedammers hun stem uitbrengen op hun favoriete model. Onder de stemmers worden er ook prijzen verloot: je maakt kans op een cadeaubon van 25 euro.

Onderdelen zijn los van elkaar te vervangen; door de modulaire opbouw is een onderdeel gemakkelijk te vervangen, in plaats van altijd de hele prullenbak. Hiermee worden er kosten bespaard. Ze zijn gemakkelijk af te sluiten met de deksel. Dit is vooral rond de jaarwisseling handig, om schade te voorkomen. Ze zijn goedkoper te produceren dan de prullenbakken die nu in Schiedam staan. Vogels kunnen er moeilijk iets uithalen, doordat zij niet direct zien wat er in de prullenbak zit. Het is moeilijk om er met de hand iets uit te trekken. Ook dit is ter voorkoming van zwerfvuil. Binnenkort is het mogelijk om te stemmen via een speciale webpagina.

Irado

Fokkerstraat 550, Schiedam

Meer over Irado →