Categorie├źn

Service

Nieuwe beelden aanslag op Cor P. in Opsporing Verzocht

Nieuwe beelden aanslag op Cor P. in Opsporing Verzocht
Nieuws

Nieuwe beelden aanslag op Cor P. in Opsporing Verzocht

  • Redactie
  • 01-02-2023
  • Nieuws

De beelden werden op televisie vertoond; foto: politie


SCHIEDAM - In de uitzending van Opsporing Verzocht werden gisteravond nieuwe beelden getoond van twee verdachten van de liquidatiepoging op Cor P. De Schiedammer werd op 4 januari vorig jaar onder vuur genomen in de Dominicaanse Republiek, maar overleefde de aanslag.

Op de beelden was te zien hoe P. werd achtervolgd door twee mannen op een scooter. Na de aanslag vluchtten de twee weg door de straten van de badplaats Las Terrenas, waarbij ze door meerdere camera’s werden gefilmd. Er zijn volgens de politie aanwijzingen dat de mannen op de scooter uit Nederland komen. Mogelijk is ook een derde Nederlander bij de liquidatiepoging betrokken. De politie hoopt op informatie van burgers over deze vermoedelijke uitvoerders, maar ook over de opdrachtgever(s).

Cor P. was sinds 2020 voortvluchtig. Hij behoort tot de groep van zogenoemde ‘tattookillers’, een Nederlands moordcommando. P. zat eerder vast voor een liquidatiepoging in Amsterdam en werd verdacht van de moord op mede-tattookiller Onno Kuut. Inmiddels is Cor P. terug in Nederland en zit hij hier vast.