Categorie├źn

Service

Nieuwe nederlaag Nexus, wel perspectief

Nieuwe nederlaag Nexus, wel perspectief
Sport

Nieuwe nederlaag Nexus, wel perspectief

  • Redactie
  • 13-02-2022
  • Sport
Nieuwe nederlaag Nexus, wel perspectief

Noah Poppelier is zijn directe tegenstander kwijt; foto: Nexus


KORFBAL – Na de ingecalculeerde nederlaag van vorige week tegen titelkandidaat Phoenix, stond voor de Schiedamse korfballers vandaag de streekderby tegen het sterke Twist uit buurgemeente Vlaardingen op het programma. Het werd een nederlaag met 'perspectief'.

Met een goed gevulde sporthal en Sander Borgman op de plek van de afwezige Yannick van Otterloo, startte Nexus de wedstrijd. Helaas kwam Twist beter uit de startblokken waardoor Nexus al snel tegen een 0-4 achterstand aan keek. Na een time-out, waarin coach Mario Bernard zijn ploeg nogmaals op de genoemde afspraken wees, en een tactische omzetting in de vakke,n leek Nexus beter in zijn spel te komen. Er kwam meer beweging in beide vakken, wat resulteerde in een aantal doelpunten. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een ruststand van 5-9 de kleedkamer in.

Nexus kwam daarna sterk de kleedkamer uit en wist via twee doelpunten de achterstand te verkleinen naar 7-9. Beide ploegen streden voor elke meter en gingen het (onderlinge) duel dan ook niet uit de weg. De scheidsrechter kwam oren en ogen tekort en daar waar voor Nexus elk doelpunt telde, kwamen een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter soms op een ongelukkig moment. Twist bleef haar spel spelen en kon leunen op een sterke rebound. Het schotpercentage was niet hoog, maar doordat de Vlaardingers konden blijven herhalen waren de doelpunten slechts een kwestie van tijd.

Uiteindelijk bleef Nexus de gehele wedstrijd achter de feiten aan lopen en bleek uiteindelijk dat de vroege 0-4 achterstand niet meer was goed te maken. Dit resulteerde in een eindstand van 12-15 in het voordeel van Twist. 

Al met al kon Nexus terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd, die perspectief en vertrouwen biedt voor de wedstrijd van volgende week tegen ODO uit Maasland. Coach Bernard: "Bij vlagen waren we vandaag gelijkwaardig aan Twist, volgende week zullen we de hele wedstrijd alles moeten geven in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit zaalseizoen.”