Categorieën

Service

Nieuwe ontsluitingsweg naar 'afgesloten' Harreweg

Nieuwe ontsluitingsweg naar 'afgesloten' Harreweg
Wonen

Nieuwe ontsluitingsweg naar 'afgesloten' Harreweg

  • Redactie
  • 07-09-2022
  • Wonen
Nieuwe ontsluitingsweg naar 'afgesloten' Harreweg

De aansluiting van de Harreweg op de Slimme Watering/Scheepvaartweg is afgesloten voor verkeer


SCHIEDAM - De woningen in het buitengebied van Schiedam-Noord worden binnenkort weer snel bereikbaar met de auto vanuit de stad. Overleg met ontevreden bewoners leverde gisteren een oplossing op.

Door het werk aan de doorgaande route van Scheepvaartweg en Slimme Watering in noord, is de Harreweg onbruikbaar om vanuit Midden-Delfland met de auto Schiedam in te komen. Dat maakt boodschappen doen of andere zaken regelen in de stad lastig voor de bewoners van de Harreweg en Woudweg. Zij moesten via Vlaardingen omrijden. Naar verwachting duurt de afsluiting tot in het nieuwe kalenderjaar.

Er komt nu alsnog een verbinding met de bebouwde kom. Dat zal nog wel enige tijd vergen, want daartoe moet het Adam Pijnackerpad, dat de Harreweg voor fietsers verbindt met het Jan van Schijndelpad en de Groeneweg, worden verbreed.

Wethouder Dogukan Ergin verwacht dat die verbreding in twee weken moet zijn gerealiseerd. Hij ging gistermiddag (opnieuw) in overleg met de bewoners en kon deze oplossing aanbieden.

De alternatieve weg wordt alleen toegankelijk voor mensen met een ontheffing, te weten de bewoners en ondernemers in het gebied rond de Harreweg.