Categorie├źn

Service

Nieuwe solotentoonstelling 'The World = Dialogue'

Nieuwe solotentoonstelling 'The World = Dialogue'
Uit

Nieuwe solotentoonstelling 'The World = Dialogue'

  • Advertorial
  • 15-04-2022
  • Uit
Nieuwe solotentoonstelling 'The World = Dialogue'

Benjamin Deguenon maakt sculpturen, schilderijen, tekeningen en installaties; foto: Open Art Exchange


SCHIEDAM - Morgen om 16.00 uur opent Open Art Exchange de nieuwe solotentoonstelling 'The World = Dialogue', met een installatie, muurschilderingen, schilderijen en pentekeningen van de Beninese kunstenaar Benjamin Deguenon.

Iedereen is welkom bij de feestelijke opening waarbij de kunstenaar een gelijknamge interactieve performance zal uitvoeren. Daarna kunnen mensen, onder het genot van een hapje en een drankje, zichzelf onderdompelen in de picturale imaginaire wereld van Deguenon. Een wereld vol bizarre wezens die lijken te zijn weggelopen uit een oud Afrikaans sprookjesboek met een vleugje Basquiat en Joan Miro. Of het publiek kan persoonlijk in gesprek gaan met de kunstenaar over zijn werk of de permanente collectie bekijken. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 4 juni.

In The world = Dialogue onderzoekt de kunstenaar het concept van dialoog (inclusief de afwezigheid ervan) en stelt het als een cruciale voorwaarde voor ons bestaan. Voor Deguenon is een dialoog geen debat of een redenering, noch een compromis of conclusie. Het is eerder een oprechte en voortdurende uitwisseling van ideeën of behoeften tussen elke actor in onze hedendaagse wereld, of het nu mensen, dieren, planten of een andere actoren betreft. Het is een wederzijds onderzoeken met een oprechte bereidheid om zonder vooroordelen visies te delen en de ander te begrijpen en te steunen. Dialoog maakt het mogelijk om de wereld waarin we leven voortdurend aan te passen en vorm te geven en opnieuw in evenwicht te brengen. Een dergelijke dialoog wordt zichtbaar in de orde in en balans met de natuur, in de harmonie van een dorp, in de specifieke cultuur van een gemeenschap of in de solidariteit in een project. Of anderszins als een onrecht, als een onthulling van chaos veroorzaakt door de afwezigheid van een dialoog.

Benjamin Deguenon (1982) maakt sculpturen, schilderijen, tekeningen en installaties in zijn eigen unieke primitieve stijl, die doet denken aan Basquiat en Joan Miró, een associatieve beeldtaal vol verhalen. Degienon heeft deelgenomen aan vele groeps- en solotrentoonstellingen, met name in Afrika en Europa. Hij wordt besproken in verschillende publicaties over Beninese hedendaagse kunst en zijn werk is opgenomen in een aantal professionele Afrikaanse kunstcollecties. Lees voor meer informatie zijn artiestenpagina I: https://www.openartexchange.com/benjamin-deguenon.

Open Art Exchange is een internationale kunstgalerie dat veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen in interactie met lokale kunstenaars. Dit doet zij vanuit haar locatie in het museumkwartier in Schiedam. Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents in Europa en online.

Open Art Exchange

Hoogstraat 85, Schiedam

Meer over Open Art Exchange →