Categorieën

Service

Nog één flat te gaan aan Parkweg

Nog één flat te gaan aan Parkweg
Wonen

Nog één flat te gaan aan Parkweg

  • Redactie
  • 09-04-2022
  • Wonen
Nog één flat te gaan aan Parkweg

SCHIEDAM - De laatste flat die realisatie van het nieuwbouwproject ‘In de Buurttuin’ rond de Parkweg in de weg staat, is nog maar een kort leven beschoren. Slopers en andere ontmantelaars zijn druk in de weer om de flat die in de wederopbouwperiode in Nieuwland werd gebouwd, klein te krijgen.

De mensen die tot nog niet zo lang geleden in de flat woonden zijn ‘uitverhuisd’; Woonplus heeft het beheer van de woningen afgestoten, de gemeente is nu formeel eigenaar. Het organiseren van de sloop is een taak voor ontwikkelaar Van Wijnen, die daarvoor specialisten in de arm neemt.

Daaronder ook ‘mannen in witte pakken’. Net als de nevenstaande flat die eerder tegen de vlakte ging, is in het complex asbest aanwezig, dat op gecontroleerde wijze moet worden afgevoerd. Zie ook dit artikel.

In plaats van de flat worden met name blok 8 en 9 van In de Buurttuin gebouwd, koopwoningen in fase 2 en 3 van het project. Daarachter komen eengezinshuurwoningen, met aan de M.C.M. de Grootstraat ook weer koopwoningen. 

Hoe snel het kan gaan met sloop en nieuwbouw blijkt aan de overkant van de Parkweg; daar vordert de bouw van koop- en huurhuizen, zowel appartementen als eengezinswoningen, gestaag. Over ruim twee maanden krijgt Woonplus naar verwachting de 27 grondgebonden huurwoningen opgeleverd die Van Wijnen daar nu bouwt.