Categorie├źn

Service

Nolet kan uitbreiding vinden aan Maasdijk

Nolet kan uitbreiding vinden aan Maasdijk
Nieuws

Nolet kan uitbreiding vinden aan Maasdijk

  • Kor Kegel
  • 19-01-2018
  • Nieuws
Nolet kan uitbreiding vinden aan Maasdijk

Satellietbeeld van Nolet aan de Hoofdstraat, de brug over de Buitenhaven en Maasdijk en Nieuw-Mathenesserstraat; tussen die wegen en de voormalige loodsen van Jongeneel het perceel dat Nolet nu aankoopt; foto: Google

SCHIEDAM – Burgemeester en wethouders hebben besloten het gebied tussen de Buitenhavenweg en de Nieuw-Mathenesserstraat, gelegen langs de Maasdijk, te verkopen aan Nolet Vastgoed BV. Het perceel van 14.868 vierkante meter wordt aangewend voor uitbreiding van Nolet Distillery.

“Er bestaat op dit moment geen concreet bouwvoornemen”, schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad. “Nolet Distillery anticipeert met de aankoop op verdere uitbreiding.”

“Dat klopt”, zegt Niels Wormgoor, managing director van Nolet Distillery. “Wij zijn blij dat het gemeentebestuur de bereidheid heeft getoond tot verkoop van een flink stuk grond dat grenst aan ons huidige bedrijfsterrein. In een eerder stadium kochten we het terrein van Jongeneel en nu hebben we de mogelijkheid aan verdere uitbreiding te denken. Dat kan voor van alles zijn: productie, magazijn. Daar gaan we nu op broeden en dan komt er vanzelf de fase van bouwplannen maken.”

Een gebruik van het perceel langs de Maasdijk door Nolet, distillateur van jenever, wodka en gin, past in het DNA-profiel van het industriegebied Mathenesse. Al ruim tien jaar komt het begrip ‘gedistilleerd cluster’ in allerlei gemeentelijke nota’s en plannen voor. In het verleden overwoog distilleerderij Herman Jansen een verplaatsing van het bedrijf aan de Zijlstraat naar de Maasdijk. Er bestond een bouwplan dat aan de bewonersvereniging Schiedam-Zuid werd gepresenteerd. Omdat echter directeur Dick Jansen zeer gehecht was aan de locatie in de Brandersbuurt, is alles op alles gezet om Herman Jansen aan de Zijlstraat te kunnen behouden en onlangs werd een bouwplan gepresenteerd, gecombineerd met woningbouw, ook aan de overzijde op de huidige plek van de voormalige brandweerkazerne.

“Herman Jansen had een optie op een deel van het perceel aan de Maasdijk”, zegt Niels Wormgoor. “Op een gegeven moment kwam die optie te vervallen. Dat hebben wij netjes afgewacht en daarna zijn wij met het gemeentebestuur in gesprek gegaan. Met een positieve uitkomst.”