Categorieën

Service

Nolet krijgt predikaat koninklijk

 Nolet krijgt predikaat koninklijk
Nieuws

Nolet krijgt predikaat koninklijk

  • Redactie
  • 18-05-2016
  • Nieuws
 Nolet krijgt predikaat koninklijk

SCHIEDAM - Nolet mag zich voortaan 'koninklijk' noemen. Die verrassing had burgemeester Cor Lamers dinsdagavond in petto op het tweede grote feest, dat vanwege het 325-jarig bestaan van de distillateur werd gegeven.

Ditmaal waren relaties in Schiedam en Nederland en het personeel te gast. Het hoofd van de familie, Carel Nolet, was diep onder de indruk van deze onderscheiding. Hij bracht met zijn honderden gasten een toast uit op het Koninklijk Huis. De Nolets, vertelde hij, zijn al generaties lang oranjegezind.

Even diep onder de indruk waren de Nolets – Carel, Carl, Bob, hun levenspartners en hun kinderen – van het geschenk dat het personeel hen aanbood: een grote bronzen herinneringsplaquette op een voetstuk, dat door de kunstenaar zo geconstrueerd is dat het zeker de drie volgende eeuwen kan doorstaan.

Dat was een onverwachte reden te meer voor het daverende feest dat volgde. Opnieuw zijn de bewoners van de Gorzen getrakteerd op een prachtig vuurwerk. Daarmee vierde het familiebedrijf Nolet (Ketel 1) het driehonderdvijfentwintigjarig bestaan. Daaraan vooraf ging een multimediapresentatie over de geschiedenis van bedrijf en familie. Die werd geprojecteerd op de molen. Het was zo overweldigend dat sommigen een traantje wegpinkten. Foto's kunnen maar een beperkt beeld geven van wat op de molen te zien was. Alles bewoog tot aan het eind de gouden jubileumfles stil in beeld bleef staan.

Het bedrijf is in 1691 opgericht door Jan Lucasse Nolet, die omwille van de liefde van Brugge naar Schiedam kwam. Zijn nazaten zijn onze stad altijd trouw gebleven.

Binnen zorgde een neef van de familie voor voortzetting van de feeststemming: Joshua Nolet met zijn band Chef Special, bekend van festivals in binnen en buitenland. De band was net terug van een tour van drie maanden door de Verenigde Staten. Binnenkort gaan Joshua en de zijnen weer terug naar het land dat ook de Schiedamse Nolets onbegrensde mogelijkheden gaf.