Categorieën

Service

OM eist acht jaar cel voor dodelijk ongeluk

OM eist acht jaar cel voor dodelijk ongeluk
Nieuws

OM eist acht jaar cel voor dodelijk ongeluk

  • Redactie
  • 20-09-2023
  • Nieuws
OM eist acht jaar cel voor dodelijk ongeluk

Foto: Flashphoto


ROTTERDAM - Tegen een 22-jarige Rotterdammer is gisteren door het Openbaar Ministerie acht jaar cel geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A20 bij Schiedam. Verder wil het OM dat de man een rijontzegging van tien jaar krijgt opgelegd.

De verdachte wordt beschuldigd van doodslag en twee keer poging daartoe. Volgens justitie zat de beginnend bestuurder Mohamed T. op 7 mei 2021 acht het stuur na het gebruik van cannabis. Kort voor middernacht reed hij met drie andere inzittenden met pieksnelheden van rond de 250 kilometer per uur over de snelweg. Tijdens de dollemansrit raakte T.  eerst een personenauto waarvan de bestuurder na een inhaalactie terug wilde keren op de rechterbaan. Dit voertuig komt daarna tegen de vangrail tot stilstand.

De volgende auto die T. raakt is die van een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Diens voertuig raakt in een slip en slaat meerdere keren over de kop. De bestuurder komt daarbij om het leven.

De inzittenden van de auto van de verdachte en de bestuurder van de auto die als eerste geraakt werd, komen er wonderwel met licht letsel vanaf.

Uit onderzoek op zijn telefoon is gebleken dat T. tijdens het rijden aan het filmen was. Er wordt direct na het ongeluk een ademtest en speekseltest afgenomen bij de verdachte. "De ademtest toont aan dat hij niet te veel heeft gedronken, maar de speekseltest levert een ander resultaat op. De verdachte blijkt namelijk cannabis te hebben gebruikt", aldus het OM.

De rechter doet over twee weken uitspraak.